Wat betekent het Sportakkoord voor jouw vereniging?

23 juli, 2019

Wat betekent het Sportakkoord voor jouw vereniging?

Als watersportvereniging heb je te maken met veel uitdagingen. Hoe houd je de vereniging vitaal? Met voldoende vrijwilligers en tevreden sporters? En hoe speel je met je vereniging in op de veranderingen lokaal en in de maatschappij?

Je bent niet de enige vereniging met die vragen. Veel clubs en verenigingen zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. En dat vindt de Rijksoverheid en de gezamenlijke sport heel belangrijk, want sportverenigingen zijn de basis voor sportend Nederland. We sporten er met plezier en ontmoeten elkaar op de vereniging.

Wat is het Sportakkoord?

Het doel van het Sportakkoord is om de organisatie en de financiën van de sport toekomstbestendig te maken. Het Sportakkoord is er op gericht om sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle Nederlanders, in álle levensfasen. Om dit te realiseren is het belangrijk dat op lokaal en regionaal niveau sportakkoorden gesloten worden.

LEES OOK: uitwerking lokaal sportakkoord ook van belang voor jouw vereniging

Hoe werkt het Sportakkoord?

Elke gemeente die meedoet wijst een onafhankelijke sportformateur aan. Deze vormt een lokale gelijkwaardige alliantie van sportclubs, gemeente en andere maatschappelijke organisaties. Samen bepalen deze partijen de ambities in jouw gemeente voor het lokale sportakkoord. Bovendien krijgt elke gemeente met een sportakkoord vanuit de gezamenlijke sport een Adviseur Lokale Sport. Deze adviseur staat sportclubs bij in het maken en uitvoeren van het akkoord.

Services en diensten

Tijdens de uitvoering van het lokale Sportakkoord wordt op verschillende manieren geïnvesteerd in sport binnen jouw gemeente; o.a. door het beschikbaar stellen van services en diensten om clubs en verenigingen sterker te maken. De Lokale Sport Adviseur helpt jou dus met kiezen wat voor jouw vereniging goed is.

Meedenken over de toekomst van sport in jouw gemeente

Wil je werken aan de toekomst van jouw club of meedenken over de toekomst van sport en sportclubs in jouw gemeente? Geef je op bij jouw Adviseur Lokale Sport. Kijk op www.sport.nl/sportakkoord voor meer informatie of neem direct contact op met de Sportakkoord supportdesk. Heb je vragen over het Sportakkoord en de betrokkenheid van het Watersportverbond? Dan staan wij je graag verder te woord via belangenbehartiging@watersportverbond.nl

 

Foto: Rijksoverheid / Bart Hoogeveld

Background