HWC de Helmvaarders is Watersportvereniging van het Jaar

20 juni, 2019

HWC de Helmvaarders is Watersportvereniging van het Jaar

And the winner is… Het Watersportverbond is trots om te mogen bekendmaken dat HWC de Helmvaarders uit Helmond is uitgeroepen tot Watersportvereniging van het jaar 2019.

Watersportverenigingen die deelnamen aan de verkiezing van de ‘Club van het Jaar’ deden automatisch ook mee aan de verkiezing ‘Watersportvereniging van het Jaar’. HWC de Helmvaarders behaalde de hoogste score (aantal stemmen gedeeld door aantal leden) van de deelnemende watersportverenigingen. Dit laat al zien hoe betrokken de achterban van deze vereniging is.

Verrast

Quint Cuppen, bestuurslid van HWC de Helmvaarders is blij verrast: "Hartstikke mooi! Dat is een feestje waard!” Een verklaring voor de overweldigende betrokkenheid van de achterban heeft Cuppen ook: "Door zelf enthousiast te zijn, worden anderen ook enthousiast”. Voorzitter Maurice Geven vult hem aan: ”Dan zeggen we tegen elkaar 'even schouders eronder met z’n allen', dan zijn we snel klaar."

HIT

HWC de Helmvaarders organiseert voor de sport kanopolo sinds jaar en dag het grootste internationale evenement van Nederland; het Helmond International Tournement. Voorzitter Geven: "We krijgen hierover lof vanuit heel Nederland. Elk jaar opnieuw staan sportverenigingen in de rij om deel te mogen nemen aan dit unieke evenement. Onlangs is de organisatie-voorzitter, Joris Heesakkers, hiervoor beloond met een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau."

Super ondernemend

Arno van Gerven, directeur Watersportverbond: "Alle verenigingen hebben een uniek verhaal. Ik vind het leuk dat HWC de Helmvaarders met deze verkiezing het verhaal van de Helmvaarders heeft kunnen vertellen. Het is een vereniging die ik heb leren kennen als super ondernemend en daarmee in staat om al 25 jaar het grootste kanopolotoernooi van Nederland te organiseren."

Brabant

Bejanca van Grootheest, Platform Kanosport Watersportverbond: "HWC de Helmvaarders ligt in de regio Brabant. Hier zijn relatief weinig watersportverenigingen. Daarom vind ik het des te knapper dat ze deze prijs winnen. Het is een ’complete' kanovereniging: er zijn activiteiten op het gebied van toervaren, kanopolo en kanoslalom, wat een Olympische discipline is. HWC de Helmvaarders zet ook goed in op sportstimulering met projecten als de ‘Kajak Experience’ voor de jeugd en een scholentoernooi.

Advies

Voorzitter Maurice Geven wil nog benadrukken dat ze andere verenigingen graag helpen met tips, adviezen en ervaringen. Contactgegevens staan op de website www.helmvaarders.nl. In deze video vertelt Joris Heesakkers over de organisatie van het toernooi.

De prijs

De eer is natuurlijk al fantastisch, maar HWC de Helmvaarders wint een instructeurs-opleiding naar keuze en een promofilm voor de vereniging. Tijdens de officiële uitreiking komt het Watersportverbond de prijzen aanbieden bij de vereniging. Een instructeur vanuit deWatersportacademy zal later bij HWC de Helmvaarders leden of instructeurs komen opleiden. Ook kunnen ze onze filmploeg boeken om een mooie promotiefilm voor de vereniging te maken. 

Wij bedanken alle veertien watersportverenigingen die deel hebben genomen. En voor alle verenigingen volgend jaar….wees trots op wat jullie neerzetten en doe mee!

Background