Doet uw vereniging mee aan het meevaarweekend?

27 maart, 2019

Doet uw vereniging mee aan het meevaarweekend?

Open de deuren van uw vereniging tijdens het Meevaarweekend op 15 en 16 juni 2019. Tijdens het weekend nemen door heel Nederland watersporters, watersportverenigingen en watersportbedrijven iemand voor de eerste keer mee het water op. Het sporten en recreëren op het water is voor iedereen, maar helaas vindt een groot deel van de Nederlandse bevolking nog geen toegang tot het water.

Het Meevaarweekend is een landelijk event geïnitieerd vanuit HISWA verenigingen in samenwerking met het Watersportverbond. Het doel is om zoveel mogelijk mensen in Nederland te enthousiasmeren voor de watersport, van zeilen, kanovaren, suppen tot varen met een sloep of een leuke wateractiviteit. En wie kan dat nu beter dan de genietende watersporter zelf?

We roepen verenigingen en booteigenaren op om mensen mee het water op te nemen en hun passie te delen. Als vereniging kunt u dit met uw leden faciliteren. Wellicht levert het nu of in de toekomst nieuwe leden voor uw vereniging op of genereert u publiciteit via de pers die u uitnodigt. Maar bovenal laten we zien hoe gastvrij de watersport is!

Wilt u met uw vereniging meedoen? Wij helpen u graag!
Volg het stappenplan en maak van uw deelname een succes. Voor nu is stap 1 van belang: meld uw vereniging of activiteit aan. Vervolgens publiceren wij uw deelname op www.meevaarweekend.nl. Deelnemers kunnen dan zien waar zij in hun regio mee kunnen varen.

Gratis toolkit
Na het aanmelden is het belangrijk om uw leden en eventueel regionale media te informeren. Wij helpen u daarmee via een handige toolkit. U kunt een poster printen om op te hangen bij de vereniging. Zo roept u watersporters op om gasten mee nemen. Daarnaast kunt u de online banner plaatsen op uw website en/of delen via social media. En een e-mail die u aan uw leden kunt sturen, een kant en klaar persbericht voor de media in uw regio en meer tips om de activiteit bij u op de locatie aan te kleden.

Heeft u vragen? Kijk op www.meevaarweekend.nl of neem contact op met Mirella Feeke via vereniging@watersportverbond.nl.

Background