Mid-Year Meeting World Sailing

17 mei, 2019

Mid-Year Meeting World Sailing

Dit weekend houdt World Sailing, het internationale bestuursorgaan voor de zeilsport, haar jaarlijkse Mid-Year Meeting. Een belangrijk punt op de agenda is de discussie over het materiaal waarmee gevaren gaat worden op de Olympische Spelen van 2024. Ook zal er gesproken worden over de hervorming van het bestuur van World Sailing en de evenementenstrategie voor 2021-2028.

Een jaar geleden werden de nieuwe plannen voor de toekomst van het Olympische zeilen bekend gemaakt, na stemming door de Council tijdens de mid-year meeting van de Internationale zeilbond. Uiterlijk eind dit jaar valt er een vervolgbesluit over het materiaal waarmee gevaren gaat worden. Aan de hand daarvan zal het Watersportverbond de benodigde wijzigingen in het opleidingsprogramma van het Nationaal Topzeilcentrum definitief vormgeven, richting de Spelen van 2024.

Nederland is als lid van World Sailing vertegenwoordigt in de Council en binnen verschillende organen. Ben jij benieuwd hoe dit proces van besluitvorming bij World Sailing werkt, en welke invloed wij vanuit Nederland uitoefenen? Dat lees je hier.

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei komen de ‘Events Committee’ en ‘Equipment Committee’ bij elkaar voordat de Raad, het belangrijkste besluitvormende orgaan van World Sailing, de zitting tot een einde brengt op zondag 19 mei. De bijeenkomst is live te volgen op het YouTube kanaal World Sailing TV.

Background