Nederland start met NK eSailing tijdens Medemblik Regatta

24 mei, 2019

Nederland start met NK eSailing tijdens Medemblik Regatta

Een primeur op de Medemblik Regatta: vandaag start in Medemblik het Nederlands Kampioenschap eSailing. Deze kick-off wordt georganiseerd in samenwerking met het Watersportverbond en is de officiële start van het NK eSailing. Het Nederlands Kampioenschap bestaat uit een serie wedstrijden en loopt tot 1 september.

De 10 best geklasseerde zeilers kwalificeren zich voor de finalewedstrijd tijdens het Zeiler van het Jaar Gala 2019. Hier wordt bepaald wie zich de eerste Nederlands Kampioen eSailing mag noemen. De scores van de nationale ranking tellen ook mee voor de wereldranking. De beste 10 spelers van de wereldranking worden eind september door World Sailing uitgenodigd om in Bermuda tegen elkaar te zeilen om de wereldtitel eSailing.

Al meer dan een miljoen spelers maken wereldwijd gebruik van het platform Virtual Regatta voor eSailing. In 2018 heeft World Sailing op het platform de eSailing Wereldkampioenschappen geïntroduceerd. Hierdoor is het ook mogelijk per land een nationaal kampioenschap te organiseren.

Het Watersportverbond ziet in eSailing kansen om meer mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de zeilsport. “eSports zijn wereldwijd erg in opkomst. Door de samenwerking die World Sailing is aangegaan met Virtual Regatta kunnen wij als land vroegtijdig mee kijken en testen in deze ontwikkeling van de sport”, aldus Arno van Gerven, directeur Watersportverbond.

Veel professionele zeilers doen al mee aan de eSailing competitie, handig tijdens uitstel van wedstrijden en goed om tactisch nog beter te leren varen. De eSports zijn ook populair onder gamers, volgens World Sailing is de helft van de actieve gebruikers van Virtual Regatta gamer, en de andere helft zeiler. 10% van de spelers van de game heeft nog nooit een een boot gezeten.

Wil jij ook kans maken op de titel Nederlands Kampioen eSailing? Speel dan mee op www.virtualregatta.com of download de app.

Background