Update Eredivisie Zeilen 2019

22 mei, 2019

Toch Eredivisie Zeilen 2019

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de Eredivisie Zeilen dit jaar, in aangepaste vorm, door te kunnen laten gaan. Gister heeft de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging (KNZ&RV) bekend gemaakt dat ze in het eerste weekend van oktober een Eredivisie Zeilen evenement organiseren.

De wedstrijd vindt plaats op het IJmeer voor de haven van Muiden. Dit is direct de finale dus één kans om je team op de kaart te zetten en te kwalificeren voor de SAILING Champions League 2020! Er wordt weer gevaren in de J/70, met teams van 4 personen. Damesteams mogen met 5 personen varen.

Voor meer informatie of inschrijven, bezoek de website van de KNZ&RV. Complimenten en dank aan de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging die dit mogelijk maakt!

In het eerste weekend van oktober wordt ook de Primus Inter Pares verzeild op de Loosdrechtse Plassen. Helaas kon dit jaar niet worden voorkomen dat beide evenementen tegelijk worden georganiseerd. Vanaf 2020 wordt er naar gestreefd dat tijdens de PIP geen Eredivisie wordt georganiseerd zodat Nederlandse kampioenen ook aan de Eredivisie mee kunnen doen.

Foto: Jasper van Staveren

Background