Veel verschillende onderwerpen bij Europese Boating Association

07 mei, 2019

Veel verschillende onderwerpen bij Europese Boating Association

Op de Algemene Vergadering van de EBA (Europese Boating Association) kwam weer een zeer diverse selectie van Europese vaar-gerelateerde onderwerpen aan bod.

De EBA bestaat sinds 1982 en heeft als doel om alle watergebruikers te informeren en te raadplegen over EU wetgeving. Daarnaast brengt de EBA meningen en standpunten van deze watergebruikers over bij de juiste Europese instellingen.
Nederland wordt vertegenwoordigd door  Willem Dekker en Peter van Arkel van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond en Harm Smidt van de Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club.

Op de Vergadering van april op Malta werd onder andere gesproken over het probleem van afgedankte boten, de End of life boats ( ELB), EU richtlijnen voor Haven Afval Ontvangst Installaties en Autonome scheepvaart (schepen die varen zonder bemanning).  Door de versterking van het teruggekaatste signaal van windmolenparken op zee omlaag te draaien, worden kleine schepen weer zichtbaar op de radar van zeeschepen. De windparken gaven een schaduw waardoor kleine schepen soms niet zichtbaar waren.
Ook is er een derde Nederlandse organisatie lid geworden van de EBA; de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig ( LVBHB ) vroeg het lidmaatschap van de EBA aan en de vergadering is daar mee akkoord gegaan. 

Background