Aanlegsteiger bij Quackstrand 1 juni gereed, moorings teruggeplaatst

4 mei 2022

Aanlegsteiger bij Quackstrand 1 juni gereed, moorings teruggeplaatst

Het Quackstrand, net ten noorden van Hellevoetsluis, is een populair recreatiegebied. Het strand heeft overwegend zoet water en het water is er lang ondiep. Ook zijn er mooie wandelroutes. Aan de landkant is er veel gebeurd de laatste tijd. Zo is er een nieuwe boulevard gemaakt en is het strand vergroot. Straks kun je er ook vanaf het water gemakkelijker komen.

 

Start gemaakt met aanlegsteiger

Het regioteam Delta Noord van het Watersportverbond dringt al lange tijd aan op een aanlegmogelijkheid bij het Quackstrand. Deze inspanningen hebben geleid tot resultaat. Afgelopen week is er door Staatsbosbeheer een start gemaakt met de bouw van een steiger. Deze is groot genoeg voor zes boten. En er komt een helling om kleinere boten te water te laten. 

 

Steiger in juni in gebruik

De planning is dat de steiger in juni van dit jaar in gebruik kan worden genomen. Het regioteam, onder leiding van regiovertegenwoordiger Arjen de Vries, is er trots op dat deze steiger er mede namens hun inbreng komt. Het is een mooie plek om aan te leggen en te genieten van het strand en de boulevard. En het is mooi dat Staatsbosbeheer dit nog voor de zomer realiseert. 

 

Moorings

Na een goede onderhoudsbeurt afgelopen winter zijn ook de 56 meerboeien op het Hollands Diep en het Haringvliet tussen Numansdorp en Stellendam teruggeplaatst. Deze meerboeien zijn erg populair onder watersporters in dit gebied. Het regioteam is dan ook in gesprek met de gemeente Goeree-Overflakkee, die het beheer over de boeien heeft, om het aantal boeien in de regio nog verder uit te breiden. 

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond