Bijna van start: opleiding tot coach/trainer in de kanosport

5 maart 2021

Dit voorjaar start het Watersportverbond een opleiding voor trainers en coaches voor alle kano-disciplines. De opleiding voldoet aan NOC*NSF-certificeringseisen en biedt een basis voor elke kanovaarder die zich wil ontwikkelen in het trainen en coachen van kano-atleten: van jeugd tot internationals.

De opleiding is geschikt voor beginners, maar ook voor meer gevorderde coaches interessant. De cursus wordt in modules aangeboden via een digitale leeromgeving met gerichte, persoonlijke ondersteuning vanuit ervaren docenten. Afhankelijk van het niveau dat je al hebt, stroom je in en bepaal je met de docent welke modules je volgt. Grofweg 80 procent van de cursus is basismateriaal voor alle disciplines en circa 20 procent is disciplinespecifieke verdieping. Zo leer je alle vaardigheden die je nodig hebt als trainer of coach, in de breedste zin.

De opleiding is ontwikkeld onder toezicht van Sytse van der Zwan (Kanopolo), Martijn de Vries (Kanopolo), Chris Hellendoorn (Kanosprint/Marathon) en het dagelijkse bestuur van het Platform Kanosport.

Inschrijven
Vanaf april kun je je inschrijven. Meer informatie over de wijze van inschrijven, inhoudelijke opbouw, tijdslijnen en data is op te vragen via: opleidingen@watersportverbond.nl.

Voor kanovaarders die willen deelnemen namens een vereniging: veel gemeenten bieden een subsidie aan verenigingen die investeren in opleidingen voor (jeugd)trainers/vrijwilligers. Per gemeente kan dit verschillen, maar zeker interessant om even uit te zoeken.

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond