J/80 erkent als nieuwe eenheidsklassen

De J/80 -klasse is competitief, maar tegelijkertijd uiterst vriendelijk.

15 mei 2019

Afgelopen winter is er hard gewerkt om de J/80 als eenheidsklassen te erkennen en dat is gelukt! De J/80 is gemakkelijk te besturen, vergevingsgezind en zeewaardig, maar tegelijkertijd is de J/80 ongelooflijk opwindend om te zeilen en te racen. De geavanceerde composietconstructie zorgt ervoor dat deze boten sneller, lichter en sterker zijn dan hun tijdgenoten en daarom is het de bestverkochte sportboot in Europa.


Offshore zeilen

De J/80 is de enige sportboot die is gecertificeerd voor offshore zeilen en die in staat is meer dan 18 knopen te halen, maar die toch is ontworpen om alleen onder grootzeil te varen om met vrienden en familie te cruisen. In Naarden zijn er vloten actief met ongeveer 15 boten die vanaf half april elke woensdagavond racen. In de winter zijn er rond de 25 boten actief in de Frostbite Cup, in het zuiden aan het Grevelingenmeer, evenals in België in de regio Kortrijk. Nog meer J/80’s racen onder ORC door de hele Benelux bij hun plaatselijke clubs. Het ONK 2019 van eind maart trok 26 deelnemers inclusief Duitse en Belgische vertegenwoordiging. De klassenorganisatie is zeer actief en faciliteert elk jaar toenemende aantallen deelnemers aan de races.


Competitief, maar vriendelijk

De J/80 -klasse is competitief, maar tegelijkertijd uiterst vriendelijk. Mensen zijn blij om je aan te moedigen, advies te geven en een handje te helpen. Ben je op zoek naar serieuze en vriendelijke races, voor het plezier van het varen met een strikte eenheidsklasse, die je kunt cruisen en racen? Vaar een keer mee en ontdek hoe het is om lid te zijn van de J Boat-familie met meer dan 10.000 kielboten wereldwijd.


Foto: Twirre Bogaard

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport

De partners van het Watersportverbond