KV Keistad en KV Viking Venlo op podium in Odense

Een zilveren en bronzen medaille in Denemarken

8 januari 2020

Een succesvol begin voor de kanopoloërs van KV Keistad en Viking Venlo. Bij het Internationale zwembadtoernooi van Odense, Denemarken haalden beide teams het podium in respectievelijk de dames- en de herenklasse. Het Deense Odense International wordt traditioneel georganiseerd in het eerste weekend van het nieuwe jaar met dit jaar teams uit, naast Denemarken, Duitsland, Nederland, Zweden, Polen en Rusland.

De Nederlandse landskampioen bij de dames, KV Keistad, begint het seizoen goed door direct de finale te halen in Denemarken. In de voorrondes werd elke wedstrijd dik gewonnen en ging alleen de wedstrijd tegen de uiteindelijk kampioen met 5-2 verloren. Ruim voldoende voor Keistad om zich bij de beste twee te plaatsen en in de finale te eindigen. Om in de finale wederom het sterke SG Hamburg als opponent te vinden. Ook in de finale bleek het Duitse team te sterk. Keistad begon ijzersterk aan de wedstrijd en ging met een 2-1 voorsprong de rust in. In de tweede helft kon Hamburg echter net dat beetje extra geven om de wedstrijd te doen omslaan. Uiteindelijk verloor Keistad de finale nipt met 3-2.

Brons voor Viking Venlo

Bij de heren wist AKV Odysseus zich op zaterdag niet te plaatsen voor de volgende rondes. Een 5-4 nederlaag tegen de Deense landskampioen Neptun werd de Alkmaarders fataal. Viking Venlo plaatste zich wel voor de volgende rondes. Venlo won overtuigend van Berlijn (5-2) en in de daarop volgende plaatsingsronde voor de halve finale werd Neptun met 6-4 aan de kant gezet. In de halve finales eindigde een bloedstollende wedstrijd tegen het Deense Silkeborg op 3-3. In de beslissende penaltyreeks bleek Silkeborg net iets beter. De Denen scoorden alle vijf de penalty’s, waar Viking er één miste.

KV Viking Venlo mocht zich vervolgens op maken voor de strijd om de bronzen plak tegen het Duitse Hamburg. De Duitsers domineerden de wedstrijd tot vijf minuten voor het einde. Met een 4-1 voorsprong op het scorebord leek er voor de Duitsers geen vuiltje aan de lucht. Maar Venlo wist zich nog een keer op te laden en knokte zich door twee keer te scoren knap terug in de wedstrijd. Vervolgens werd ‘op zijn Duits’ in de laatste seconden van de wedstrijd de gelijkmaker gescoord. In de daarop volgende verlenging scoorde Billy Weibel de ‘golden goal’. Brons voor Viking Venlo. In de finale versloeg Essen ondertussen Silkeborg met een goal verschil.