Medemblik Regatta komt pas in 2021 terug

25 maart 2020

Als gevolg van het uitbreken van het Coronavirus (Covid-19) wordt de vernieuwde Medemblik Regatta, die gepland stond voor 4-7 juni 2020, geannuleerd. De terugkeer van deze voorjaarsklassieker in de zeilsport zal nu plaatsvinden in 2021, de exacte datum moet nog worden bepaald. De beslissing is genomen in nauw overleg met World Sailing als maatregel om de Corona Covid-19 pandemie te bestrijden.


"Dit is niet het moment"

Directeur van het Watersportverbond Arno van Gerven: “De beslissing is genomen in het licht van de wereldwijde uitbraak van het Corina-virus. Dit is niet het moment om door te gaan met het plannen en organiseren van een internationaal sportevenement. De wereldwijde gezondheid van vele mensen staat op het spel.”


Over de Medemblik Regatta

De Medemblik Regatta heeft sinds 1985 een reputatie op het gebied van kwaliteit, innovatie en verrassing. Samen met de andere voorjaarsklassiekers zoals Kieler Woche, Semaine Olympique Hyères en de Sofia Cup, krijgt Medemblik voor de komende vier jaar weer een prominente en beschermde positie op de internationale kalender. Als gevolg daarvan kunnen internationale topzeilers op weg naar Tokyo 2021 en of Parijs 2024 vanaf 2021 weer waardevolle punten verzamelen voor de wereldranglijst in Medemblik.

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond