Nieuwe kanosteigers in de Regge en Linderbeek

21 februari 2023

Nieuwe kanosteigers in de Regge en Linderbeek

Wie in Overijssel een kanotocht over de  Regge en de Linderbeek maakt en onderweg ergens wil picknicken, kan aanleggen bij meerdere gloednieuwe steigers die Waterschap Vechtstromen bouwde. Regioteam Overijssel en kanovereniging Hardenberg dachten samen mee over het ideale ontwerp.

Rondje Linderbeek

Het ‘rondje Linderbeek’ is een fraaie rondtocht van ongeveer 17 kilometer over de Linderbeek, Overijssels kanaal en Regge. Sinds kort zijn er nieuwe steigers, onder meer bij de stuwen van Archem en Hankate, waar prima picknickplekjes zijn.

“De steigers waren al een tijdje aan vervanging toe”, vertelt Wim T. Lammerts van regioteam Overijssel. “De vaste kano steigers bij overdraag plaatsen zaten regelmatig onder het slib en waren slecht te vinden omdat ze vaak onder water stonden.” Het regioteam trok hierover aan de bel bij Waterschap Vechtstromen.

Het waterschap kwam in actie en liet een proefopstelling voor een serie nieuwe steigers bouwen en nodigde Lammerts uit om te komen kijken. “Ik had nog wat ideeën hoe het beter kon”, vertelt Wim. “Dat ging voornamelijk over de positie van de paaltjes en de leuningen, in relatie tot de stroming van het water. De aannemer vertelde toen dat de vertegenwoordiger van kanovereniging Hardenberg daar juist heel anders over dacht.”

Mooie samenwerking tussen waterschap, kanovereniging en belangenbehartiging

Wim: “Omdat mijn idee afweek van de wensen van de kanovereniging, heb ik contact opgenomen en ik werd uitgenodigd om een kop koffie te komen drinken.  In Hardenberg kreeg ik eerst een rondleiding door het nieuwe clubgebouw en vervolgens hebben we de verschillende opties voor de steigers besproken. Hierna kon ik als regiovertegenwoordiger met een eensluidend voorstel terugkoppelen aan het waterschap”, aldus  Wim, die tevreden terugkijken op een mooie samenwerking tussen waterschap, kanovereniging en belangenbehartiging.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Recreatie In mijn regio

De partners van het Watersportverbond