Nieuwe les Wereld van Water 'I love water'!

24 mei 2022

Nieuwe les Wereld van Water 'I love water'!

Het Watersportverbond lanceert komend jaar samen met Respect Foundation een nieuwe les voor het basisonderwijs: I love water! In deze les staat respect voor het water centraal. Waar vind je allemaal water in jouw omgeving en hoe normaal is het eigenlijk dat er schoon water uit de kraan komt?

De nieuwe les maakt onderdeel uit van het (online) lespakket ‘Wereld van Water’ en is ontwikkeld door het Watersportverbond voor kinderen in groep 6 t/m 8 van het basisonderwijs. ‘Wereld van Water’ verbindt het thema water aan onderwerpen als waterbeheer, watersport, plastic soep en teamspirit.

Het lespakket is onderdeel van Optimist on Tour, het jeugd kennismakingsprogramma van het Watersportverbond. Door niet alleen op het water, maar ook in de klas actief te leren over veilig en schoon water, hoopt het Watersportverbond hiervoor meer bewustwording te creëren bij kinderen.

De les I love water duurt 120 minuten en kan in drie korte lessen worden gegeven of als geheel in een I love water middag. De reguliere lessen van Wereld van Water duren ongeveer 60-90 minuten en kunnen afzonderlijk worden gegeven. Docenten kunnen zelf bepalen welke les zij willen gebruiken in de klas. De lessen sluiten aan bij de kerndoelen van het primair basisonderwijs en kunnen daardoor de bestaande lesstof één op één vervangen. De lessen van ‘Wereld van Water’ zijn gratis toegankelijk na het aanmaken van een account (eveneens gratis). 

Naar de les:
Ga voor de les ‘I love Water’ hier naartoe
Klik voor meer informatie over Wereld van Water hier.

Binnenkort volgen er nog meer lessen die in relatie staan tot het Jeugd WK Zeilen 2022, het WK Zeilen 2022 en de Ocean Race stop in de zomer van 2023. Meer bewustzijn creëren over duurzaamheid en water. Het Watersportverbond is zich ervan bewust dat het klimaat en duurzaamheid belangrijke maatschappelijke en actuele thema’s zijn. Daarom werken wij voor het lesprogramma Wereld van Water continu aan de ontwikkeling van lesmateriaal. Naast het Respect Foundation zijn wij samen met zowel The Ocean Race, de vierjaarlijkse rond de wereld race, als DUNEA, drinkwaterleverancier in Zuid-Holland, een lessenreeks aan het ontwikkelen.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Academy

De partners van het Watersportverbond