The Future is Water Symposium voor bestuurders. Meld je nog snel aan!

26 mei 2022

The Future is Water Symposium voor bestuurders. Meld je nog snel aan!

Het Watersportverbond organiseert voor bestuurders van verenigingen het The Future is Water Symposium dat plaats zal vinden op woensdag 1 juni in Almere tijdens de eerste editie van de Dutch Water Week. Wil je deelnemen? Dat kan. Meld je verderop op deze pagina nog snel aan!

The Future is Water is een initiatief van het Watersportverbond en partner TIG Sports en wordt ondersteund door partner Allianz. Samen zijn we de uitdaging aangegaan om de wereld van watersport te verbinden aan de grote uitdagingen die er zijn op het gebied van water.

Het The Future is Water Symposium is één van de manieren waarop wij het thema duurzaamheid en water onder de aandacht willen brengen. Dit jaar nodigen wij de besturen van alle verenigingen van het Watersportverbond en die van de Koninklijke Nederlandse Roeibond uit om te inspireren, informeren en concrete handvatten te bieden hoe gezamenlijk te kunnen bijdragen aan verduurzaming met ruimte voor onze sport.

Eva den Boer, Creative Director  van Wavemakers United zal  de middag begeleiden.

 

Programma 1 juni

Deel 1: Topsportcentrum Almere

 • 13.00-13.30 uur Inloop: koffie/thee
 • 13.30-15.30 uur sprekers (zie verderop meer informatie over de sprekers):
  • Gerard van Pijkeren l Energystock
  • Lobke Berkhout l Future is Water l Clean Up on Tour
  • Bram Adema l Sport NL Groen 
  • Ruben Dubelaar l Green Wave
  • Marcelien Bos-de Koning l Chef d'émission

Na het symposium vertrekt ieder op eigen gelegenheid naar Marina Muiderzand, alwaar je wordt opgevangen om gezamenlijk naar de vertreksteiger te wandelen.

 

Deel 2: Marina Muiderzand (het water op):

 • 16.00 uur -  Vertrek uit de haven
 • 17.30 uur -  Terugkomst in de haven

 

Aanmelden

Zou je uiterlijk 29 mei via deze link willen laten weten of je aanwezig bent? Dan rekenen wij op je komst. 

 

Adres en parkeren 

Topsportcentrum Almere - Pierre de Coubertinplein 4, 1362 LB Almere

Route 

Marina Muiderzand - IJmeerdijk 4, 1361 AA Almere

Route Ter plekke wordt exact aangegeven waar u kunt parkeren.

 

Marcelien Bos-de Koning

Marcelien Bos-de Koning is drievoudig wereldkampioen en winnaar van Olympisch zilver in Beijing. De Koning is al jaren actief pleitbezorger van een duurzamere wereld: ‘’Als zeiler ben je continu met de natuur bezig. En je ziet dat de natuur verandert onder invloed van de mens, dat mag niet zo zijn. Marcelien houdt zich als TeamNL chef d’emission bezig met de vraag hoe de sportwereld kan bijdragen aan uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Zij zet zich in voor de energietransitie en alle innovaties die in Nederland gebeuren op het gebied van water-, maritieme en deltatechnologie.

 

Eva den Boer

Eva den Boer (24 jaar) is sinds 2019 actief bij Wavemakers United dat zich inzet om jongeren met een passie voor water, energie en onze planeet, bij elkaar te brengen in een steeds groeiende nationale en internationale community en samen werk te maken van duurzame verandering op gebied van water en energie.

Naast haar studie Watermanagement aan de Hogeschool Zeeland is Eva ambassadeur bij Wavemakers United waar zij de  Nederlandse community heeft helpen uitbreiden naar een internationaal netwerk met Wavemakers uit Zuid-Afrika, China, Turkije en het Midden-Oosten. Naast water heeft Eva een passie voor klimaat, energie en duurzaamheid en zoekt ze waar mogelijk de verbinding tussen deze thema’s. De thema’s komen ook mooi naar voren in de MSc Governance of Sustainability aan de Universiteit Leiden, waar ze momenteel haar tweede jaar volgt. 

 

Bram Adema - Sport NL Groen

Bram Adema gaat meer vertellen over de verduurzaming en uitdagingen waar verenigingen voor staan. Hij laat zien hoe verenigingen met behulp van Sport NL Groen zelf aan de slag kunnen.Je krijgt concreet advies over te nemen maatregelen. Ook krijg je inzicht in de beschikbare subsidies en financieringen voor jouw vereniging. 

 

Lobke Berkhout - Clean up on Tour

Lobke Berkhout werd vijf maal wereldkampioen en won twee olympische medailles in de 470-klasse. In 2012 stopte ze met topzeilen, maar in januari 2019 keerde ze terug in de boot. Met stuurvrouw Afrodite Zegers kwalificeerde ze zich voor de Olympische Spelen in Tokio.

Clean Up on Tour is een evenement onder de vlag van The Future is Water. Met Clean Up on Tour worden door heel Nederland SUP tours georganiseerd om de wateren van Nederland schoon te houden. Lobke vertelt meer over dit programma en de kansen voor verenigingen om hierbij aan te sluiten

 

Gerard van Pijkeren - directeur Energystock

Gerard van Pijkeren is directeur bij Energystock. Bij de Gasunie is Gerard verantwoordelijk geweest voor de gastransportleiding naar Engeland (BBL). Daarna heeft hij een heel aantal jaren leiding gegeven aan Gasunie New Energy, de dochter van Gasunie die veel projecten heeft opgezet in de energietransitie, waaronder groen gas, CO2, duurzame warmte en waterstof. Gerard neemt ons mee in de kracht van waterstof en het energieplaatje van de toekomst.

 

Ruben Dubelaar - Green Wave

Ruben Dubelaar is ondernemer en startte in 2018 zijn bedrijf Green Wave. Green Wave richt zich op de publiek private samenwerking op het gebied van Sport en Duurzaamheid, en voert zowel nationale als internationale programma’s uit. In zijn presentatie zal Ruben vertellen over het Versnellingsprogramma Duurzame en Circulaire Topsportevenementen dat dit jaar in samenwerking met diverse sportorganisaties en publieke organisaties is gestart, en wat dit programma voor watersport evenementen kan betekenen.

 

Dutch Water Week

De eerste editie van het evenement vindt plaats van 27 mei tot en met 5 juni in de zuidelijke kom van het IJsselmeer tussen Almere, Lelystad, Amsterdam en Muiden. Tijdens de Dutch Water Week komt de watersport in de volle breedte samen. Wat te denken van

 • Allianz Regatta, 
  • Hempel World Cup met nationale en internationale toppers
  • verschillende Nederlandse kampioenschappen
 • Kanotoertochten
 • Suptochten
 • Clinics Catamaran zeilen
 • Optimist on Tour
 • Demonstraties van urban watersporten en e-foiling 

Ook opent Pampus de poorten voor een uniek kijkje op het forteiland, het lekkerste lokale eten en de allerleukste kinderactiviteiten. Kortom:  ruime gelegenheid om zelf te sporten en de watersport te beleven als liefhebber maar ook als nieuwkomer.

Lees hier alles over Dutch Water Week

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Events

De partners van het Watersportverbond