Top- en breedtesport komen samen tijdens de Allianz Regatta 2022

26 mei 2022

Top- en breedtesport komen samen tijdens de Allianz Regatta 2022

Top- en breedtesport komen samen tijdens de Allianz Regatta van 27 mei tot en met 5 juni. Met de Open Nederlands kampioenschappen zien we een deel van de Nederlandse toppers op amateurniveau strijden in zes verschillende klassen op 27, 28 en 29 mei vanuit Marina Muiderzand in Almere. Meer dan 400 olympische topzeilers uit de hele wereld racen vervolgens vanaf 31 mei tot en met 5 juni in de Allianz Regatta als onderdeel van de Hempel World Cup, van de internationale zeilbond.  

Foto: Internationale wereldtop verzameld (foto Sander van der Borch)

Open Nederlands Kampioenschappen (ONK)

Tijdens deze editie van de Allianz Regatta is er een bundeling van zes Nederlandse kampioenschappen op dezelfde locatie alwaar de profzeilers een paar dagen later racen.  
Deze zeilers kunnen op deze manier gebruik maken van de bestaande faciliteiten voor de pro’s. Zo kunnen de zeilers rekenen op een hoogwaardige wedstrijdorganisatie en kunnen ze genieten van een sociaal programma door bijvoorbeeld gebruik te maken van het tijdelijke Musto Sailors home in Marina Muiderzand, dat onderdak biedt aan de bezoekers, deelnemers en activiteiten.
 

Wereldbekerwedstrijd olympische klassen

De zeilsport kent tien olympische disciplines. Van deze tien doen negen klassen mee aan de Hempel World Cup Allianz Regatta. De eerste groep van zes disciplines start op 31 mei tot en met 4 juni vanuit Marina Muiderzand in Almere. Op 1 juni starten de kite- en windfoilers vanaf Bataviastrand in Lelystad.
Foto: Fanatieke clubzeilers in het ONK (foto Sander van der Borch)
Arno van Gerven: “Racen als de besten”
Arno van Gerven directeur van het Watersportverbond kijkt met zijn hele team uit naar de eerste editie van de Allianz Regatta in de Provincie Flevoland. “We hebben in 2020 aangekondigd om top- en breedtesport te laten fuseren. Nu, na de corona-pandemie krijgt dit eindelijk vorm op onze nieuwe locatie. Het is hoopgevend dat zes klassen zich aangesloten hebben voor het ONK. Met name moderne foilende klassen, zoals de Flying Moth en Windfoilers. Ook geweldig dat we hele goede inschrijvingen hebben bij de profzeilers in de olympische klassen. Kijkend naar de toekomst, zijn we ervan overtuigd dat, als wij de kwaliteit blijven leveren, dit evenement in de komende jaren alleen maar kan groeien en dat steeds meer amateurs zich aansluiten om te racen zoals de besten in hun sport.”

Programma

27,28 en 29 mei ONK in zes disciplines vanuit Almere, Marina Muiderzand:
·     Etchells
·     Formula 16
·     Formula 18
·     J/70
·     Foiling Moth
·     Windsurf foilen
31 mei tot en met 4 juni Hempel World Cup Allianz Regatta Almere, Marina Muiderzand
·     49er
·     49er FX
·     470
·     Ilca 6
·     Nacra17
·     RS Aero 7 (Invitational Class)
 
1 juni tot en met 5 juni Hempel World Cup Allianz Regatta, Lelystad, Batavia strand 
·     iQFOiL men
·     iQFOiL women
·     Formula Kite men
·     Formula Kite women
 
 

Meer over de Dutch Water Week

De Allianz Regatta wordt georganiseerd tijdens de Dutch Water Week. De eerste editie van de Dutch Water Week vindt plaats van vrijdag 27 mei tot en met zondag 5 juni 2022 in de provincie Flevoland en in de stad Amsterdam. De Dutch Water Week is een initiatief van het Watersportverbond en Tig Sports.
 
In deze Dutch Water Week zijn er, naast het wedstrijdzeilen, meerdere watersporten te bekijken en te beleven, op verschillende locaties rondom het Markermeer. Zoals bijvoorbeeld bij het Scheepvaartmuseum in centrum Amsterdam, bij het Bataviastrand in Lelystad, op de Bosbaan in het Amsterdamse Bos, in Marina Muiderzand Almere en op Pampus.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Topsport Wedstrijdsport zeilen, wind- en kitesurfen

De partners van het Watersportverbond