Wie ontving in mei de zilveren verbondsspeld en wie werden erelid?

1 juni 2023

Wie ontving in mei de zilveren verbondsspeld en wie werden erelid? 

De Algemene ledenvergadering van maandag 15 mei werd er onverwachts een met een zilveren randje voor Paul de Groot. Voor Ab en Ep, het onafscheidelijke duo uit de kanowereld, werd hun laatste ALV een om niet meer te vergeten; beiden werden door de ALV benoemd tot erelid van het Watersportverbond.

Vergadering met een zilveren rand 

Paul de Groot Paul is al jaren een bekende in de watersport, vooral als race official in Sneek en Loosdrecht. Daarnaast is hij bestuurslid van de Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht, lid van de zeilraad en tot afgelopen voorjaar lid van het platform wedstrijdsport. Tijdens de ALV van 15 mei werd Paul onderscheiden met de zilveren verbondsspeld.

Sterk verbeterde opleidingsstructuur

Paul heeft zich als lid van het platform wedstrijdsport volop ingezet voor het moderniseren van de opleidingen voor race officials. Mede door Paul heeft het verbond nu een sterk verbeterde opleidingsstructuur. Het is nu mogelijk om via de online Watersport Academy de eerste stappen als race official te zetten. De praktijkervaring doe je op bij je eigen vereniging.  Van deze optie hebben inmiddels al veel startende race officials gebruik gemaakt en hopelijk zullen er nog vele volgen. Een mooi resultaat waarin het bestuur Paul graag erkent voor zijn inzet en bijdrage!

Paul is dit jaar gestopt als lid van het Platform Wedstrijdsport, maar we hoeven hem gelukkig nog niet te missen, hij blijft actief als vrijwilliger voor het Watersportverbond!

Ere-lidmaatschap voor Ab en Ep!

De ALV van 15 mei was voor zowel Ab Reinders als Ep Stormink de laatste. Ook wel bekend als Ab en Ep, een onafscheidelijk duo in de kanowereld. Beiden treden terug uit het kanoplatform. Ab en Ep hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het kanovaren in Nederland, zowel op sportief als recreatief vlak. Tijdens hun laatste vergadering, werden ze tot hun grote verrassing, allebei benoemd tot erelid van het Watersportverbond.

De eerste stap, van Ep en Ab: Toetreding NKB tot Watersportverbond

De eerste grote stap die door Ab en Ep samen gezet werd, was volwaardige toetreding van de Nederlandse Kano Bond tot het Watersportverbond. Deze integratie zorgde voor veel kansen en mogelijkheden; makkelijker contact met de internationale organisaties, meer mogelijkheden voor het ontwikkelen van opleidingen en bredere belangenbehartiging. Aan de andere kant ​​dient het platform op velerlei vlakken als voorbeeld voor het Watersportverbond, zoals de organisatie van de landelijke kanodag en de manier waarop de inspraak en samenwerking van de verschillende activiteiten is georganiseerd. 

Kers op de kanotaart

Voor beide heren is hun grootste trots en kerst op de taart de samenwerking op de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen. Samen met Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam en het Watersportverbond is dit de juiste stap in de richting voor een nieuwe olympische droom voor de kanosport. 

 

Onderscheidingen Watersportverbond

Het Watersportverbond kent een aantal onderscheidingen die door de Algemene vergadering en het bestuur kunnen worden toegekend. Op onze website kun je meer lezen over het reglement en de criteria. Een overzicht van alle ereleden van het Watersportverbond vind je hier

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Verenigingen

De partners van het Watersportverbond