Topsport kano

De kanosport kent Olympische disciplines in het Kanoslalom en Kanosprint.

De kanosport kent Olympische disciplines in het Kanoslalom en Kanosprint. In 2020 is Nederland bij de dames vertegenwoordigd in de discipline Kanoslalom. Robert Bouten was in 2008 de laatste Olympische deelnemer in de K1 heren en Ariane Herde was in 2008 de laatste Olympische deelneemster in de K1 dames.

Olympisch Kanoslalom is een maatwerkprogramma van NOC*NSF en het Watersportverbond, dat specifiek is gekoppeld is aan de kwalificatie van Martina Wegman voor de Olympische Spelen 2020 en de samenwerking met U23 talent Lena Teunissen.

In mei 2020 vindt het Olympische Kwalificatie Toernooi voor Kanosprint plaats. Hier heeft Nederland een laatste kans zich te plaatsen voor de Olympische Spelen 2020 in Japan. Na het duo Weijzen/Nijkamp (Spanje, 1992) hebben er geen kanosprinters meer deelgenomen aan de Olympische Spelen op dit onderdeel.

Het Platform Kanosport en de onderliggende commissies Kanoslalom en Kanosprint borgen een goede structuur voor opleidingen, wedstrijdsport, selectiecriteria en uitzendingen voor internationale wedstrijden.

De partners van het Watersportverbond