Motorboot

Ontdek het mooiste vaarwater van Nederland op een ontspannen wijze.

Varen in een motorboot of sloep is de meest laagdrempelige manier van watersporten. Je beleeft de natuur op een geheel ontspannen wijze. Op veel plekken in Nederland kun je een motorboot huren om een dagje te gaan varen. Voor de meeste boten heb je niet eens een vaarbewijs nodig. Varen vergt echter de nodige vaardigheid en ervaring. Met de korte online cursus in de Watersport Academy Online leer je alles wat je moet weten om veilig en met plezier met je motorboot, sloep of op de motor met je kajuitzeiljacht te kunnen varen, zodat jij met volle vertrouwen het water op kunt gaan.

Je kunt dus heel makkelijk vanaf het water genieten van de vele mooie plekken van Nederland. Daarnaast biedt een motorboot de optie om andere landen per water te ontdekken. Hiervoor heb je alleen wel een officieel registratiebewijs nodig. Met het ICP kun je met jouw pleziervaartuig binnen de meeste Europese binnen- en kustwateren varen. 

Zoek in onderstaande kaart een motorbootvereniging en bekijk welke mogelijkheden deze voor jou te bieden heeft. Bijvoorbeeld een ligplaats in de verenigingshaven.

Vind een vereniging bij jou in de buurt

Recreatie

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond