Toervaren

Als supper geniet je tijdens tochten vooral van de rust en de natuur. In Nederland en het buitenland zijn vele mooie tochten. Waar moet je allemaal om denken als je een toertocht gaat varen?

Varen in Nederland

Het is mooi weer, dan ga jij natuurlijk het water op! Lekker met je sup door de natuur van Nederland varen. Er zijn namelijk heel veel mooie tochten te ontdekken in ons land. Friesland is een bekende watersportprovincie, net als Overijssel en Zeeland. Toch zijn dit niet de enige provincies waar je met de sup goed terecht kan. Hier vind je een overzicht van alle rivieren in Nederland, opgedeeld per provincie. 

Zorg dat je altijd voorbereid het water op gaat. Lees bijvoorbeeld alle veiligheidsregels, oriënteer je op de geplande route en kijk of er obstakels in de tocht zitten waar je vooraf aandacht aan kunt besteden. Tip: De RiverGuide-app van Rijkswaterstaat geeft je informatie over bedientijden van bruggen en sluizen en over hinder of stremmingen op je route.

Vaarwater

Iedereen wil in een mooie en schone omgeving varen. Daarom doen wij veel op het gebied van natuur en milieu. Het Watersportverbond lobbyt landelijk op een drietal onderwerpen: veilig op het water, schoon water en toegankelijk water. Onze belangrijkste dossiers liggen op het vlak van waterplanten, toegankelijkheid van het water en groen varen.

De partners van het Watersportverbond