Topsport windsurfen

Het Olympische zeilprogramma (TeamNL Zeilen) wordt gestuurd door het Watersportverbond. Hierbij krijgen wij steun van NOC*NSF en diverse partners. Ook het windsurfen in de RS-X klasse is een Olympische zeil-discipline.

Het windsurfen in de RS-X klasse voor dames en heren zijn Olympische disciplines en maken onderdeel uit van het Olympische zeilprogramma (TeamNL Zeilen), welke wordt gestuurd door het Watersportverbond, gesteund door NOC*NSF en diverse partners. Klik hier voor meer informatie over TeamNL Zeilen.


Olympische Spelen 2024

Vanaf 2024 zal de RS-X klasse worden vervangen door de 'iFoil', waarmee het spectaculaire foilen deel gaat uitmaken van het Olympische programma. Hiermee is de visie en wens van 2-voudig Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe werkelijkheid geworden.


Talentplan

Voor een goede instroom naar de kernploeg-programma’s van TeamNL Zeilen stuurt het Watersportverbond, met haar verenigingen en met de betrokken klassenorganisaties, het opleidingsprogramma aan in de vorm van het Talentplan. Wil je hier meer over weten? Kijk voor meer informatie in het Kenniscentrum.

De partners van het Watersportverbond