Watersportacademy

Opleidingen van het Watersportverbond

SUP instructeur

Stand Up Paddling (SUP) is razend populair en de snelst groeiende watersport van dit moment. Een geweldige sport die zeer geschikt is als recreatieve activiteit maar die ook competitief wordt beoefend. Tijdens de opleiding tot SUP-instructeur ontwikkel je skills om suples te geven, en gaan we in op thema’s als veiligheid en rescue. Daarnaast verfijnen we je techniek. Zo word jij klaargestoomd om als professional mensen enthousiast te maken om te suppen en zich verder door te ontwikkelen tot actieve supper.

Opleiding SUP-instructeur 3 vlakwater
Wij bieden de opleiding “SUP-instructeur – vlakwater” aan in een driedaagse vorm. De opleiding wordt gegeven in 2 dagen waarin praktijk en theorie worden behandeld. Daarna heb je tijd om de theorie en praktijk toe te gaan passen in je eigen situatie en te leren voor het examen. Enkele weken na de opleiding is er een theorie en lesgeefexamen waarin je aantoont dat je alle stof en vaardigheden beheerst, dit neemt een halve tot hele dag in beslag. Als je geslaagd bent voor het examen ontvang je een erkend diploma van het Watersportverbond.

Omscholingscursus
Indien je al gekwalificeerd bent via de ISA, ASI, WSA, o.i.d. dan is het mogelijk om je te laten omscholen. De omscholing is 1 dag. Tijdens de omscholingscursus gaan we in op ons lesgeefsysteem en vormen van lesgeven. Daarnaast ga je zelf een SUPles geven. Wanneer je standaard voldoet aan dat van het Watersportverbond ontvang je het diploma. 

Instapeis
Goede eigenvaardigheid en o.a.
- Medisch fit - 150m goed kunnen zwemmen in open water
- 250m op tempo kunnen rennen zonder stoppen
- Zowel staand als liggend op het board kunnen peddelen waarbij je vaardigheden bovengemiddeld moeten zijn. Dit wil zeggen dat je slagen en manoeuvres er krachtig, soepel en zelfverzekerd uit moeten zien.

Instapeis leeftijd
16 jaar

Cursusmatriaal
Syllabus Stand Up Paddle Instructeur

Contactmomenten
3 dagen (waarvan 1 examendag)

Opleidingskalender
In onze opleidingskalender vind je alle geplande opleidingen.

Inschrijven/informatie aanvragen
Wil je je inschrijven of heb je vragen? Stuur dan een email aan info@jabasup.nl.

Background