Watersportacademy

Opleidingen van het Watersportverbond

Examen Theoretische Kustnavigatie (TKN) - Zaterdag 24 november 2018

Er komt nogal wat kijken bij het navigeren op Nederlandse en Europese kustwateren. Zo krijg je niet alleen te maken met bakens en boeien, maar moet je ook rekening houden met getijden en scheepvaart. Om in het buitenland aan te kunnen tonen dat je bekwaam bent in het navigeren op kustwateren, kun je het examen Theoretische Kustnavigatie (TKN) doen.

Het Theoretische Kustnavigatie (TKN) examen geeft recht op het TKN-certificaat en is een door de overheid erkend Nederlands getuigschrift dat verklaart dat de houder zich theoretisch heeft bekwaamd in het navigeren op Europese kustwateren. Het certificaat geeft tevens recht op het ICC coastal waters en op vrijstellingen van een groot deel van de examenstof van Klein Vaarbewijs 1 en 2.
Vrijstelling
Houders van het TKN-certificaat krijgen vrijstelling voor het examen Klein Vaarbewijs 2 en behoeven slechts een beperkt examen (vaarreglement - VBB examen) van het Klein Vaarbewijs 1 af te leggen om het Klein Vaarbewijs 1 en 2 in bezit te krijgen. Houders van het TKN-certificaat kunnen bij de VAMEX het ICC voor coastal waters aanvragen. Het ICC (International Certificate of Competence) is een internationaal vaarbewijs, uitgegeven door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, dat inmiddels door een aantal Europese landen wordt vereist. Het TKN examen is een goede voorbereiding voor het varen op zee.

Kosten

Volledig examen: €79,- voor leden en €100,- voor niet-leden.

Datum en inschrijven
De examendatum is zaterdag 24 november 2018 (locatie Rotterdam, Scheepvaart en Transportcollege). Je kunt je inschrijven via webshop.watersporters.nl

Background