Watersportacademy

Opleidingen van het Watersportverbond

Windsurftrainer

Wil jij wedstrijdwindsurfen overbrengen op enthousiaste starters of gevorderde wedstrijdwindsurfers? Dat kan, de opleiding tot windsurftrainer is een traject dat je daarvoor klaarstoomt.

Windsurftrainer 3
Als windsurftrainer 3 ga je aan de slag met windsurfers bij verenigingen. In deze opleiding krijg je kennis, begeleiding en adviezen van specialisten op verschillende vlakken binnen de watersport en coaching. Je leert een jaarplan te maken voor jou windsurfers en hier binnen te werken.

Tijdens de verschillende workshops heb je de mogelijkheid vragen te stellen over de specifieke onderwerpen. Na de theoretische blokken word je door jouw leercoach begeleid in het training geven en coachen. Wanneer samen met hem/haar besloten wordt dat je klaar bent voor de proeve van bekwaamheid kan deze worden aangevraagd en worden afgelegd.

De opleiding, inclusief het doornemen van theorie neemt 22 dagdelen in beslag. Daarnaast loop je stage. De duur van deze stage is afhankelijk van je eigen leercurve. Deze stageplaats dien je zelf uit te zoeken voor je start met de opleiding.

Windsurftrainer 4
Als windsurftrainer 4 ga je aan de slag op (inter)nationaal niveau met (talentvolle) windsurfers. Je leert een meerjarenplan opstellen en op basis hiervan je windsurfers beter te maken. We gaan in op trainingsleer, blessurepreventie, het begeleiden van windsurftrainers 3, scouten van sporters en het coachen van wedstrijden. Na de workshops word je door jouw leercoach begeleid in het training geven en coachen. Wanneer samen met hem/haar besloten wordt dat je klaar bent voor de proeve van bekwaamheid kan deze worden aangevraagd en worden afgelegd.

De opleiding, inclusief het doornemen van theorie neemt 22 dagdelen in beslag. Daarnaast loop je stage. De duur van deze stage is afhankelijk van je eigen leercurve. Deze stageplaats dien je zelf uit te zoeken voor je start met de opleiding.

Vervolgmogelijkheden
Wil je na het behalen van het windsurftrainer 4 diploma verder? De mogelijke vervolgstap is de Topcoach 5 opleiding. Deze opleiding wordt georganiseerd door het NOC*NSF en leidt je op tot het niveau van bondscoach. Meer informatie hierover is te vinden op deze website.

Een ander traject is de instructeurs opleiding, hier is men meer gericht op het leren windsurfen aan beginnende en gevorderde windsurfers en niet per definitie op wedstrijden. Ook kun je bij ons diverse bijscholingen volgen om je kennis te verbeteren.

Opleidingskalender
In onze opleidingskalender vind je alle geplande opleidingen.

Inschrijven
Via webshop.watersporters.nl kun je je direct inschrijven.

Background