Watersportacademy

Opleidingen van het Watersportverbond

Zeilcoach 4

Steeds meer kandidaten die de opleiding Zeilcoach 4 afronden, ontwikkelen zich professioneel in de sport als trainer/coach. Het zijn vaak (voormalige) Kern- of Talentploegleden maar ook ervaren Zeiltrainers 3 groeien door tot gedegen trainers/coaches in de topsport. De (oud) Kern- en Talentploegleden willen hun kennis en ervaring overdragen aan de nieuwe generatie van talentvolle zeilers/windsurfers. Deze talenten trainen in de regio of via de Nationale trainingen binnen Klassenorganisaties of Beloften Teams. Via de opleiding Zeilcoach 4 kunnen de kandidaten het trainen en begeleiden van sporters binnen hun club of regio op een hoger plan brengen. De opleiding bestaat nu uit drie modules.

Inhoudelijk
Als zeilcoach 4 ga je aan de slag op (inter)nationaal niveau met (talentvolle) zeilers. Je leert een meerjarenplan opstellen en op basis hiervan je zeilers beter te maken. We gaan in op trainingsleer, blessurepreventie, het begeleiden van zeiltrainers 3, scouten van sporters en het coachen van wedstrijden. Na de workshops word je door jouw leercoach begeleid in het training geven en coachen. Wanneer samen met hem/haar besloten wordt dat je klaar bent voor de proeve van bekwaamheid kan deze worden aangevraagd en worden afgelegd.

De opleiding, inclusief het doornemen van theorie neemt 22 dagdelen in beslag. Daarnaast loop je stage. De duur van deze stage is afhankelijk van je eigen leercurve. Deze stageplaats dien je zelf uit te zoeken voor je start met de opleiding.
Module 1: Training geven, afronding met Proeve van Bekwaamheid tijdens module 2.
Module 2: Coachen tijdens wedstrijden, inclusief scouting, management begeleidingsteam, begeleiden van een Zeiltrainer 3 in opleiding en sportbeleid. Afronding met Proeve van Bekwaamheid.
Module 3: Kennisexamen

Instapeis
Zeiltrainer 3

Instapeis leeftijd
18 jaar

Benodigde literatuur

  • Syllabus zeilles geven
  • Racing beginner manual
  • Crewing to win
  • Helming to win
  • Race Training Exercises
  • Performance Training Exercises
  • Syllabus rescue

Contactmomenten
15 dagen aangevuld met de benodigde stagedagen

Stage
Ja

Afronding
Proeve van bekwaamheid

Opleidingskalender
In onze opleidingskalender vind je alle geplande opleidingen.

Inschrijven
Via www.mijnwatersportverbond.nl kun je je direct inschrijven.

Background