Watersportacademy

Opleidingen van het Watersportverbond

Zeiltrainer 3

Goede zeilers zijn nog geen goede trainers. Voor trainer heb je een aantal vaardigheden en eigenschappen nodig die we je willen bijbrengen: zoals didactiek: hoe leg je dingen duidelijk uit, techniek, tactiek, trim en het weer. Hoe leren mensen (en ieder mens leert anders), hoe speel je daar goed op in? Hoe motiveer je zeilers en hoe juist niet? Hoe doe je dat, een goede training organiseren: qua voorbereiding, opzetten van de training en de training zelf. Dus wil je een (nog betere) trainer worden? Dan is dit de opleiding voor jou!

Inhoudelijk
Als zeiltrainer 3 ga je aan de slag met zeilers bij verenigingen. In deze opleiding krijg je kennis, begeleiding en adviezen van specialisten op verschillende vlakken binnen de watersport en coaching. Je leert een jaarplan te maken voor jou zeilers en hier binnen te werken.

Tijdens de verschillende workshops heb je de mogelijkheid vragen te stellen over de specifieke onderwerpen. Na de theoretische blokken word je door jouw leercoach begeleid in het training geven en coachen. Wanneer samen met hem/haar besloten wordt dat je klaar bent voor de proeve van bekwaamheid kan deze worden aangevraagd en worden afgelegd.

De opleiding, inclusief het doornemen van theorie neemt 22 dagdelen in beslag. Daarnaast loop je stage. De duur van deze stage is afhankelijk van je eigen leercurve. Deze stageplaats dien je zelf uit te zoeken voor je start met de opleiding.

Instapeis leeftijd
18 jaar

Contactmomenten
5 dagen (2x een zaterdag en zondag en 1x een zaterdag óf zondag)

Stage
Ja

Afronding
Proeve van bekwaamheid

Vervolg
Zeilcoach 4

Opleidingskalender
In onze opleidingskalender vind je alle geplande opleidingen.

Inschrijven
Via www.mijnwatersportverbond.nl kun je je direct inschrijven.

Background