Watersportacademy

Opleidingen van het Watersportverbond

Rescue

Veiligheid tijdens wedstrijden en opleidingen is een belangrijk aspect. Met de opleiding Rescue leer je hoe je garant kunt staan voor die veiligheid op het water.

Niet alleen leer je alles over het gebruik en de bediening van de buitenboordmotor, het uitzetten van een parcours of baan, het varen met een sleep en theorie over reglementen, meteorologie en volgboten. Maar ook leer je hulpverlening te bieden aan drenkelingen en een gekenterde boot.

Het doornemen van de theorie en volgen van van praktijkdagen is verdeeld over 2 dagen. Minimale deelname is 6 personen.

Junior en Senior
Omdat het BPR het niet toelaat dat een persoon onder de 18 jaar een snelle volgboot bestuurt, kun je als je jonger bent dan 18 jaar de oefeningen uitvoeren met niet-vaarbewijs plichtige volgboten. Je ontvangt dan het certificaat Rescue Junior. Als je 18 jaar wordt, kun je een deel van de oefeningen uitvoeren in een snelle volgboot en ontvang je alsnog je Rescue Senior.

Vervolgtraject
Wil je na het behalen van het diploma rescue een vervolgtraject volgen dan is de opleiding tot instructeur of trainer misschien iets voor jou, deze is gericht op het lesgeven aan beginnende en gevorderde watersporters. Ook biedt het Watersportverbond verschillende bijscholingsmogelijkheden aan om je kennis bij te schaven of op te frissen.


Meer informatie
Deze opleiding bieden wij altijd aan in samenwerking met onze verenigingen. Zien welke opleidingen momenteel gepland staan? Log in op mijn Watersportverbond>>

Staan er geen opleidingen rescue op de agenda? Dan hebben wij momenteel geen aanbod. 

Background