Watersportacademy

Opleidingen van het Watersportverbond

Sportief besturen

Onbezorgd watersporten is voor iedereen prettig en draagt veelal bij aan een plezierige sfeer op de vereniging en positieve prestaties. Belangrijke voorwaarden hiervoor zijn een sportieve en vertrouwde omgeving. Als bestuurder kun je hier enorm aan bijdragen!

Het aansturen van een vereniging is een uitdagende klus en wellicht komen er soms complexe situaties op je af. Veel verenigingen stellen gedragsregels op. Helaas is dat lang niet altijd genoeg. Als bestuurder word je wekelijks geconfronteerd met de praktijk. Weet je waar jouw vereniging voor staat als het gaat om ongewenst gedrag? Kun je reageren op ouders die zich bemoeien met de wedstrijduitslag of andere activiteiten op de vereniging? Durf je je leden aan te spreken op onsportief gedrag? Interessante vragen waar wij je verder mee helpen tijdens de cursus Sportief Besturen.

Wat komt er deze avond aan bod? 
Sportief Besturen is de wijze van besturen van de vereniging, waarin de uitgangspunten van Sportiviteit en Respect verankerd zijn. Het gaat niet om een lijstje met gedragsregels aan de muur, maar het omvat alles wat je als bestuurder doet. Het gaat hierbij om alledaagse zaken die je tegenkomt binnen uw vereniging, dus niet alleen om excessen. 

Aan de hand van actuele vraagstukken wordt op een ontspannen en interactieve wijze besproken hoe je kunt zorgen voor een integrale en consistente aanpak als het gaat om sportief beleid. Hierbij krijg je begeleiding van een deskundige trainer. Een belangrijk onderdeel van de workshop is het delen van waardevolle ervaringen met uw collega bestuurders uit de regio. Informatie over dit traject lees je hier.

Belangstelling?
Op dit moment organiseert het Watersportverbond deze training niet, maar als je belangstelling hebt, laat het dan even weten via vereniging@watersportverbond.nl. Dan gaan we op zoek naar een oplossing.
Lees ook: WSV de Vecht doet verslag van Sportief Besturen.

Background