Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering

De Algemene Vergadering – de Najaarsvergadering – vindt plaats op 15 december 2018 in Postillion Hotel Utrecht-Bunnik te Bunnik.

In de ochtend vindt het financieel vragenuur plaats, alsook vier themabijeenkomsten. Deze themabijeenkomsten zullen bestaan uit: subsidie ‘bouw en onderhoud sportaccommodaties’, AVG in de praktijk, belangenbehartiging in de regio en ondersteuning Watersportverbond bij jeugd(zeil)activiteiten. Verderop vindt u een beschrijving van de thema's. U kunt zich inschrijven voor de themabijeenkomsten en aan- of afmelden voor de Algemene Vergadering via deze link

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 09.30 uur          Ontvangst met koffie en thee
  • 10.00 uur          Ronde 1 themabijeenkomsten ( 2 themabijeenkomsten per ronde)
  • 11.00 uur           Koffiepauze
  • 11.30 uur           Ronde 2 themabijeenkomsten
  • 11.30 uur           Financieel vragenuur
  • 12.30 uur           Lunch
  • 13.30 uur           Algemene Vergadering – de Najaarsvergadering
  • ± 16.00 uur       Sluiting (drankje na)

Vanaf 22 november kunt u hier de stukken voor de vergadering vinden.   

Ronde 1  
Subsidie ‘bouw en onderhoud sportaccommodaties’
Door: Pieter Tielemans, lid van het College van Deskundigen en Bram Sluijk, Sportief opgewekt

Tijdens deze verdiepingsbijeenkomst (na de twee themabijeenkomsten in november en december) wordt uitgelegd wat deze nieuwe subsidie inhoudt. Ook krijgt u tips over het verduurzamen van de accommodatie. Daarna gaan we dieper in op de veel voorkomende vragen uit de bijeenkomsten van 19 november en 6 december.

Ondersteuning Watersportverbond bij jeugd(zeil)activiteiten, best practice Kralingse Zeilclub
Door: Charlotte van Leerdam, Watersportverbond en Erwin van der Burg, Kralingse Zeilclub

Naast opleidingen biedt het Watersportverbond advies en ondersteuning op het gebied van jeugd(zeil)activiteiten. In deze bijeenkomst wordt aan de hand van een best practice verteld wat het Watersportverbond kan betekenen bij uitdagingen in het aanbieden en uitvoeren van jeugd(zeil)activiteiten. Aan de orde komen instructeursopleidingen, het CWO systeem en handige tips & trics om instructeurs en kinderen aan uw vereniging te binden.  

Ronde 2
AVG in de praktijk
Door: Marjoleine van Leerdam, Wille Donker advocaten en Henk Kluvers, lid van het College van Deskundigen

Er is door iedereen hard gewerkt aan het AVG-proof maken van de verenigingen. Het Watersportverbond heeft een starters-tool ter beschikking gesteld. Hoe gaat het nu iedereen een tijdje op weg is. Waar loopt u tegenaan, waar bent u niet helemaal zeker over? De deskundigen geven advies en nemen u mee in de wereld van AVG.

Belangenbehartiging in de regio
Door: Roeland Geertzen en Hedwich Kuipers, Watersportverbond m.m.v leden van de regioteams

De afdeling Belangenbehartiging van het Watersportverbond houdt zich onder andere bezig met het knelpuntenvrij maken van het vaarwegennet en veiligheid op en rond het water. Aan de hand van een aantal best practices laten we samen met leden van de regioteams zien wat het Watersportverbond doet. Tevens gaan we samen met de deelnemers aan de slag om knelpunten in het vaarwegennet te inventariseren om samen met vereniging en Watersportverbond naar een oplossing te zoeken.

 

Background