College van Deskundigen

Heb jij als vereniging of organisatie een probleem waar je niet zelf uitkomt? Wij helpen je graag met de ruime expertise van ons College van Deskundigen.

Het College van Deskundigen is een kenniscentrum van vrijwilligers van het Watersportverbond met hele specifieke kennis op, bijvoorbeeld, het gebied van sportondersteuning, juridische, fiscale, bouwtechnische, milieutechnische en organisatorische zaken. Op projectmatige basis stellen zij hun kennis ter beschikking aan aangesloten leden en verenigingen van het Watersportverbond. Met als doel het vergroten van de kennis, slagkracht en capaciteit van deze watersportorganisaties. 

Hoe werkt het College van Deskundigen?

De werkwijze van het College van Deskundigen is heel simpel. Zit je als verenigingsbestuurder met een vraag of probleem dan kun je deze vraag neerleggen bij onze verenigingsondersteuners via vereniging@watersportverbond.nl. Voorbeelden van onderwerpen kunnen zijn:

  • Juridisch advies
  • Onderhandelen met de gemeente
  • Milieuwetgeving
  • Vrijwilligerswerving
  • Accommodatie, bouwkundigenzaken
  • Fiscaliteit

Advies

Via onze verenigingsondersteuners komt de vraag terecht bij de juiste deskundige. Die neemt persoonlijk contact met je op en stelt een stappenplan op om tot een advies te komen dat wordt aangeboden aan jouw watersportorganisatie. Dit is een analyse van de situatie waarbij in een aantal gevallen direct concrete hulp kan worden geboden. In complexere gevallen kan het zijn dat je het advies krijgt om hulp in te schakelen van, bijvoorbeeld, een aannemer of een advocaat.

Voor aangesloten verenigingen is het advies van een deskundige gratis.

De partners van het Watersportverbond