Missie, visie & strategie

Zo gaan wij samen met onze verenigingen aan de slag om de watersport verder te ontwikkelen

Visie

De beleving van sporten en recreëren op het water is uniek. De wijze van sporten en recreëren op het water verandert. Het draait steeds meer om het zelf bepalen van wat, waar en hoe. Tegelijkertijd blijft het sociale aspect belangrijk: het delen van ervaringen. Een grote kans voor sterke verenigingen en een sterk Watersportverbond om hun relevantie te behouden en op kansen in te spelen met nieuwe initiatieven en samenwerking.


Missie

Het Watersportverbond faciliteert, initieert en promoot met haar leden activiteiten en diensten om watersporters plezier en prestatie te bieden en belangstellenden hiertoe te verleiden.

Essentie

Verenigingen delen ervaringen, leren van elkaar en bundelen de krachten. Het Watersportverbond is de bindende factor: faciliteert, initieert en promoot. Voordeel, netwerk en exclusiviteit vormen de meerwaarde en maken de verenigingen sterker. We bieden met elkaar bereik, kwaliteit en positiviteit. Dat stralen we uit en zetten we in. We zijn daarmee van betekenis voor partners. Samenwerking versnelt en verbreedt activiteiten en diensten die meer watersporters plezier en prestatie bieden.


Rol

We voelen ons verantwoordelijk voor de hele ‘vaarweg’: van kennismaking met de boot, het board en/of de kano tot Olympisch goud. De verbindingen op de ‘vaarweg’ met de recreatieve vormen van watersport zijn cruciaal. Plezier staat immers voorop: het is de drijfveer voor iedere watersporter en dé voorwaarde voor prestatie. Op de ‘vaarweg’ richten wij ons op doorstroming en ontwikkeling. We bouwen, met sterke verenigingen, intern aan de eigen kracht van onze disciplines en treden naar buiten als hét collectief van de watersport.

De partners van het Watersportverbond