Zeevaardigheid

Volg een opleiding zeevaardigheid bij een erkende locatie om veilig te kanovaren op open water.

Zeekajakvaardigheid

Wanneer je het diploma zeekajakvaarder behaald bezit je over voldoende kennis, inzicht en peddelvaardigheden, om veilig als deelnemer van een groep een zeekajaktocht op Nederlands vaargebied te varen onder leiding van een tochtleider.

Zeekajakvaardigheid Extra

De zeekajakvaarder is in staat om tochten op de Nederlandse Wadden en Kustwateren te plannen en uit te voeren met ervaren vaarders(van gelijk niveau), tot en met windkracht 5 Beaufort en golfhoogte tot 1,5 meter, inclusief branding. De zeekajakvaarder beschikt daarbij over voldoende kennis, inzicht en vaardigheden om dit zelfstandig en verantwoord te doen.

Tochtleider

Als tochtleider ben je in staat om tochten op de Nederlandse Wadden en Kustwateren te plannen, uit te voeren en te leiden die geschikt zijn voor vaarders tot en met Zeevaardigheid. Je beschikt daarbij over voldoende kennis, inzicht en vaardigheden om dit zelfstandig en verantwoord te doen.

Overgangsregeling 

Per 1 januari 2016 zijn er voor zeekajakken aangepaste vaardigheidseisen van kracht voor de niveaus Kajak Veiligheids Test (KVT), Zeevaardigheid (ZV) en Zeevaardigheid Extra (ZVE). Verder is er een nieuwe categorie toegevoegd: Tochtleider (TL). Klik op onderstaande knop voor meer informatie over de overgangsregeling.

 

 

.

De partners van het Watersportverbond