Regatta Center Medemblik

Het zeilwedstrijdcentrum van Nederland

Organiseren van evenementen

Wil je zeil of surf wedstrijden/evenement organiseren, dan is het ISC Medemblik een perfecte locatie. Hier heb je het unieke water van het IJsselmeer gecombineerd met het complete centrum met moderne voorzieningen.

Het water van het IJsselmeer biedt veel ruimte voor (internationale) wedstrijden. Er is plaats voor evenementen tot 800 deelnemers en het water is geschikt voor zowel optimisten als 43 voeters. Op het ISC Medemblik is alles wat met trainingen en wedstrijden te maken heeft te huur. Zo zijn er volgboten, boeren, vlaggen etc. 

Het gebouw
Het ISC Medemblik beschikt over meerdere instructie/bespreekruimtes. Deze zijn in te richten als Regatta Office, Press Office, jury kamer, vergaderruimte etc. Er zijn ruime kleedkamers met douches, toiletfaciliteiten, garderobe, lockers, computers en er is WIFI beschikbaar.

De haven
Op het haventerrein is een ruime slibway en een kraan met een maximale capaciteit van 2 ton. Verder is er voldoende ruimte om de boot aan en af te meren aan de ruim 200 meter steigers. Tijdens evenementen kan er tevens gebruik worden gemaakt van een strandje. Alles is binnen een straal van 500 meter van het ISC Medemblik, grote evenementen blijven hierdoor zeer compact.

Parkeergelegenheid
Er is een ruime parkeergelegenheid rondom het centrum, hier is plaats voor zowel auto als trailer. Daarnaast is er de mogelijkheid om je boot op een afgesloten of overdekt terrein, bewaakt te stallen. 

Huisvesting en horeca
In de directe nabijheid van het ISC Medemblik zijn verschillende vakantieparken. Daarnaast is er ruimte om op het ISC Medemblik terrein te kamperen tijdens evenementen.
Direct naast het centrum bevindt zich het Italiaans restaurant MED Trattoria waar je terecht kunt voor lunch, diner of een lekker drankje op het terras. Ook zijn er diverse cateringmogelijkheden.

Ontspanning
Het centrum van Medemblik bevindt zich op zo'n 10 minuten loopafstand. Hier is een gezellig uitgaanscentrum met diverse restaurants en uitgaansgelegenheden. In de directe omgeving is tevens een groot aanbod van activiteiten, zo ligt Medemblik op slechts 35 minuten rijden van Amsterdam.

Organisatie
Om een zeilevenement te organiseren is het gebruikelijk om een organisatie comité samen te stellen met de betreffende klassenorganisatie en een zeilvereniging. Binnen de zeilverenigingen is er veel ervaring in de organisatie op het water en op de wal. Iedere zeilvereniging is welkom op het ISC Medemblik om een wedstrijd te organiseren, het centrum is niet gebonden aan specifieke zeilverenigingen. Zeilverenigingen die veel wedstrijden en trainingen op het centrum organiseren zijn bijvoorbeeld:

Ook interesse om iets te organiseren op het ISC Medemblik? Neem dan contact op met Carlijn Botterweg, coordinator International Sailing Center Medemblik, +31 (0)227 54 00 77  / iscm@watersportverbond.nl.

Background