Veilig sportklimaat

Als Watersportverbond willen wij een veilig sportklimaat voor iedereen in alle geledingen van de watersport. Dat wil zeggen, bij al onze verenigingen, voor al onze (oud)sporters en voor al onze vrijwilligers. Op die manier schep je een situatie waarin sporters en recreatieve watersporters plezier kunnen hebben en kunnen presteren. Elke zaak van grensoverschrijdend gedrag is er een teveel. Het is daarom belangrijk om maatregelen te nemen om misstanden in de sport en grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. 

NOC*NSF biedt overzichtelijke en duidelijke informatie en een stappenplan hoe dit te bereiken. Aanvullend hierop is er het Instituut Sportrechtspraak (ISR), een onafhankelijk orgaan dat onderzoek uitvoert en aangiften en geschillen onafhankelijk en objectief behandelt voor aangesloten sportorganisaties. 

Op dit moment is het Watersportverbond nog niet aangesloten bij het ISR. Dat is wel een grote wens en op dit moment worden er gesprekken gevoerd met het ISR en het NOC*NSF enerzijds en de verenigingen van het Watersportverbond anderzijds om de weg naar aansluiting te onderzoeken. 

Op deze pagina vind je informatie over waar je je kunt melden, hoe je jouw vereniging kan inrichten om een veilig sportklimaat te kunnen waarborgen én kan je het traject naar aansluiting bij het ISR volgen: waarom willen we dit en wat moet daarvoor gebeuren. 

De partners van het Watersportverbond