Verenigingen

Binnen de palen van de organisatie

Scholenkampioenschap

Ieder jaar organiseert het Watersportverbond in samenwerking met de KVLO het scholenkampioenschap Watersporten in het centraal gelegen Lelystad voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

Zoals elk jaar wordt er in tweetallen gezeild in de Laser Pico. Daarnaast wordt er een kanopolo competitie opgezet en is er gelegenheid voor windsurfclinics. Bij voldoende belangstelling worden er ook windsurf wedstrijdjes gevaren.

Voor alle onderdelen geldt dat het om instap wedstrijdsport niveau gaat. Dus echte wedstrijdervaring is niet nodig, de opzet is dusdanig dat iedereen makkelijk mee doet voor zijn of haar school. Er is een competitie  met aparte klassificaties voor onderbouw en voor bovenbouw leerlingen.
Zeilen
Gezeild wordt in 2-tallen in de Laser Pico. CWO II niveau is voldoende om deel te nemen. Als er iemand met een wedstrijdlicentie mee wil doen is het mooi als die een onervaren medescholier meeneemt als bemanning. Er wordt gevaren in een op en neer baan, met een afsluitende finale voor de beste 6 teams.
Kanovaren
Elke school kan teams van 3 tal (of 4 tal als je wilt kunnen wisselen) leerlingen opgeven die een aantal kanopolowedstrijdjes tegen elkaar spelen in een klein speelveld op het water. Er wordt gebruik gemaakt van sit on top kano’s en er mag alleen gegooid worden met de bal, niet slaan met de peddels.

Windsurfen
Er wordt gesurft met Fanatic Viper boards met 5.0 en/of 6.0 m² tuigages als het tot wedstrijden komt. De baan is afhankelijk van de wind(kracht). Dat kan dezelfde op en neer baan zijn als bij het zeilen, maar bij veel wind gaan we een slalombaan varen.

Aanmelden
Zodra de aanmelding voor het Scholenkampioenschap opent, kan een school zich op deze pagina aanmelden. Deelname is gratis.

Meer informatie kan je krijgen bij Christoffel van Hees, 030-3077510 of per email christoffel.van.hees@watersportverbond.nl

Background