Verenigingen

Binnen de palen van de organisatie

Verenigingscompetitie

Jaarlijks wordt in District Noord de verenigingscompetitie gevaren. Deze competitie bestaat sinds 1998, er werd toen met vijf verenigingen in Friesland gestart. In het tweede jaar meldden zich al twaalf verenigingen in Friesland en vier verenigingen in Groningen. In 2019 is gezeild met 17 verenigingen in vier divisies. Elke vereniging zeilt met drie teams.

Verenigingen die willen participeren zoeken een zeilschool (verhuurbedrijf of watersportbedrijf) bij hen in de buurt die de Polyvalken belangeloos of tegen een kleine vergoeding beschikbaar stelt. Elke vereniging organiseert eenmaal een divisie wedstrijd. Zij leveren daarvoor het materiaal (zoals het startschip, boeien, wedstrijdcomité, enzovoort). Deze divisie wedstrijden wordt in het voorjaar (april en mei) gevaren. De competitie wordt gezamenlijk afgesloten met een slotavond. Tijdens deze slotavond zeilt divisie 1 samen met divisie 4 in Groep I. Divisie 2 en 3 vormen samen Groep II. De resultaten van deze slotwedstrijden tellen mee voor de einduitslag. Na de wedstrijden worden de prijzen tijdens een gezellige bijeenkomst uitgereikt.

Verenigingen in Friesland of Groningen die mee willen doen aan de verenigingscompetitie kunnen zich aanmelden via district.noord@watersportverbond.nl. Het reglement van de Verenigingscompetitie kun je hier nalezen.

De finale van de verenigingscompetitie 2019 is op 4 september verzeild. De uitslagen van de divisiewedstrijden en de overall uitslagen vind je hier:

Background