Verenigingen

Binnen de palen van de organisatie

Verzekeringen

Als vereniging loop je een aantal risico’s. De vraag is of je deze altijd wilt verzekeren en welke verzekering daarvoor het meest dekkend is. Een aantal verzekeringen is verplicht.

Daarom even de belangrijkste verzekeringen op een rijtje.

Aansprakelijkheidsverzekering
Een aparte aansprakelijkheidsverzekering voor een vereniging is absoluut noodzakelijk. De vereniging is namelijk zelfstandig draagster van rechten en plichten en kan als zodanig aansprakelijk worden gesteld.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
Wanneer een bestuurder zijn taak niet `naar behoren‘ vervult, kan hij of zijn medebestuursleden voor de gevolgen daarvan aansprakelijk worden gesteld. Dit kan grote financiële gevolgen hebben voor het privé vermogen van de bestuurders. Hiervoor kan een vereniging zich verzekeren.

Verzekering van gebouwen en inventaris
Een verzekering voor het gebouw en de inventaris van de vereniging dekt niet alleen tegen brand, maar ook tegen storm en inbraak. De kosten van dergelijke verzekeringen wegen meestal niet op tegen de mogelijke schade.

Ongevallenverzekering
Op verenigingen is activiteit en waar activiteiten plaatsvinden, komen ook soms ongevallen voor. Om als verzekering hier volledig voor gedekt te zijn bestaan er ongevallenverzekering. Deze dekt niet alleen tijdens wedstrijden, maar ook op alle verenigingsgerelateerde activiteiten als vergaderingen, bijeenkomsten en individuele activiteiten in naam van de vereniging.

Verzekeringspakket
Is je vereniging lid van het Watersportverbond, dan bieden wij je graag een verzekeringspakket aan dat nauwkeurig samengesteld is door Baggers verzekeringen en Delta Lloyd. In dit pakket zitten alle basisverzekeringen die een vereniging nodig heeft. Meer weten? Lees de brochure.

Background