Wedstrijdsport

Organiseer competitie op het water

Topsport in Nederland

Hoe is Topsport in Nederland georganiseerd? Welke route kunnen talenten binnen de vereniging lopen als zij op niveau mee kunnen komen met de top?

Watersportverbond, sectie Topzeilen
Het Watersportverbond is de nationale autoriteit voor het wedstrijdzeilen en -surfen, voor diverse niveaus en in verschillende klassen. Van de jeugd en beloftenteams tot en met de topsporters in TeamNL Zeilen en de talentploeg, die op internationaal niveau gaan voor de medailles, met als ultieme doel een podiumplek op de Olympische Spelen. 

Kom nu alles te weten over TeamNL Zeilen en de talentploeg

klik hier

Van Road to Rio naar Road to Tokyo en verder...
Met twee gouden medailles kon de Nederlandse zeilploeg na de Olympische Spelen van Rio met opgeheven hoofd huiswaarts gaan. Tijdens de Spelen in Londen (2012) werd zelfs de beste naoorlogse Nederlandse prestatie in het Olympische en Paralympische zeilen geleverd, met twee gouden, een zilveren en twee bronzen medailles.

Het Watersportverbond en NOC*NSF streven naar een gouden toekomst voor het Nederlandse zeilen. Met een actieve campagne in momenteel zes Olympische klassen zetten we in op meerdere medailles in Tokyo 2020. De ambitie is ook om, in de toekomst, in de 49er een serieuze kans te maken op een succesvolle deelname aan de Olympische Spelen.

Background