Wedstrijdsport

Organiseer competitie op het water

Licenties en meetbrieven

Deelnemers aan boardsports wedstrijden dienen vaak geregistreerd te zijn als zij aan wedstrijden meedoen. Hiermee vallen ze onder de regels van wedstrijdzeilen en de regels die NOC*NSF aan wedstrijdsport stelt. Wat moet er allemaal gecontroleerd worden?

Wedstrijdlicenties
Alleen in het windsurfen is de wedstrijdlicentie al helemaal doorgevoerd. Als surfers wedstrijdsurfen dat dienen zij in het bezit te zijn van een geldige wedstrijdlicentie. Hiermee erkennen zij dat ze de regels van wedstrijdzeilen kennen en deze zullen handhaven op het water. Deze kunnen ze aanschaffen bij het Watersportverbond op ons online portaal. Bij surfen is deze gelijk aan hun zeilnummer. Surfers kunnen alleen zelf hun licentie bestellen.
Klik hier voor het bestellen van licenties>>

Achterstand bij het verwerken van aangevraagde licenties en certificaten
Vanwege een achterstand bij het administratieve proces voor het aanvragen en verwerken van wedstrijdzeillicenties, bemanningslicenties en certificaten kan het Watersportverbond niet alle aanvragen tijdig verwerken. In overleg met wedstrijd organiserende verenigingen is daarom besloten dat er voorlopig geen controle van licenties en meetbrieven plaatsvindt. Lees meer>>

Surflicenties checken?

Klik hier
Background