Wedstrijdsport

Organiseer competitie op het water

Kampioenen van 2017

Donkere luchten, ijzige kou en stevige wind. Het is echt winter, en dat is altijd een goed moment om even terug te blikken op afgelopen jaar. Hoe is jouw zeilseizoen verlopen, kijk je terug op mooie prestaties of had er meer in gezeten?

De Nederlandse kampioenen in dit overzicht mogen in ieder geval trots terugkijken. Zij hebben een mooie gouden plak in huis en zeilen komend seizoen met de kampioens sticker in het zeil. Ook kent Nederland weer een aantal nieuwe Europees- en Wereldkampioenen. Benieuwd wie er nu eigenlijk in de prijzen zijn gevallen afgelopen seizoen? Bekijk hier het overzicht!

Qua evenementen hebben we als zeilers niet hoeven klagen dit seizoen. De jaarlijkse regatta’s, clubevenementen, de Eredivisie Zeilen en de in Nederland georganiseerde wereldkampioenschappen zorgden voor een volle wedstrijdkalender!

De volle kalender trend zet zich volgend jaar verder voort, dan gaat Nederland zich wereldwijd bewijzen als zeilland met veel mooie evenementen. Denk hierbij aan het EK Optimist zeilen, WK Offshore zeilen en de finish van de Volvo Ocean Race! Hierover lees je elders in het magazine meer.

Background