Zeiltrainer-coach

Vind je het leuk om anderen beter te maken en je ervaring als wedstrijdzeiler door te geven? Dan is de opleiding Zeiltrainer-coach iets voor jou!

Deze opleidingen zijn bedoeld voor trainer-coaches van jonge, beginnende wedstrijdzeilers tot aan zeer bedreven sporters. Of je nu net start met coachen of al jaren ervaring hebt, wij hebben een opleiding die past bij jouw niveau en ambities. Op welk niveau je training geeft hangt af van je eigen ervaring als wedstrijdzeiler.

Heb je als ouder zin om te helpen bij de jeugdtrainingen? Of wil je naast je eigen wedstrijden ook af en toe training geven? Start dan met de opleiding tot Trainer 1. Deze online cursus biedt je de basiskennis. Trainer 1 is ook de basis voor de alle andere zeiltrainer-coach opleidingen.

Heb je (enige) ervaring als wedstrijdzeiler en lijkt het je leuk om zelf zeiltrainingen te geven? Met de opleiding tot Trainer 2 krijg je de vaardigheden aangereikt voor een veilige, georganiseerde en stimulerende training. Met als doel dat jouw training door de zeilers als een sporttraining wordt beleefd. Tijdens twee praktijkdagen ga je oefenen in gecontroleerde omstandigheden. Daarna krijg je begeleiding van je leercoach wanneer je aan de slag gaat met je eigen groep.

Bij Trainer-coach 3 ga je een stap verder. Je leert niet alleen volledig zelfstandig trainingen geven, maar ook hoe je gedurende een seizoen een wedstrijdgroep optimaal begeleidt. Je verdiept je in hoe technieken, strategie en tactiek aan te leren. Verder leer je over de opbouw van een programma, fysieke training en talentontwikkeling. 

Wil je wedstrijdzeilers op nationaal en internationaal niveau begeleiden? Of hoofdcoach worden bij een vereniging of klassenorganisatie? Dan is Trainer-coach 4 iets voor jou. Met deze cursus krijg je de bagage om zeilers te ontwikkelen tot complete sporter. Je ontwikkelt een eigen visie die je met een coachstijl die bij je past ook uit gaat dragen.

 

De partners van het Watersportverbond