Watersport Academy

In de Watersport Academy vind je opleidingen voor zowel sporter als instructeur, trainer en official. Kijk hier waar je welke opleiding kunt volgen en hoe je als vereniging/vaarschool zelf opleidingslocatie kunt worden.

De Watersport Academy van het Watersportverbond is hét opleidingsinstituut voor de watersport in Nederland. In de Watersport Academy vind je (online) opleidingen, onderwijsprogramma’s en een quiz omgeving om je regelkennis te testen. De opleidingen volgen de eisen zoals gesteld door NOC*NSF, World Sailing en de International Canoe Federation.

 

Opleidingen voor de watersporters

Als watersporter kan je leren varen volgens de nationaal erkende diplomalijn in de watersport. Daarnaast kan je je binnen de Watersport Academy verder ontwikkelen door een opleiding te volgen tot instructeur, trainer en/of official in de sporten zeilen, windsurfen, kitesurfen, kanovaren en suppen. Met een diploma van de Watersport Academy ben je bevoegd les te geven volgens de richtlijnen van NOC*NSF. 

 

Zelf opleidingen aanbieden op jouw vereniging of (vaar)school

Daarnaast biedt de Watersport Academy de mogelijkheid voor verenigingen en (vaar)scholen om zelf hun leden/klanten op te leiden tot instructeur, trainer en/of official in diezelfde sporten. Met een diploma van de Watersport Academy ben je bevoegd les te geven volgens de richtlijnen van NOC*NSF. 

 

Onderwijsprogramma ‘Wereld van Water’

Speciaal voor basisscholen én thuis heeft het Watersportverbond een gratis lespakket over water samengesteld. Dit online lespakket verbindt het thema water aan onderwerpen als waterbeheer, watersport, plastic soep en teamspirit. De online lessen duren ongeveer 60 minuten en kunnen afzonderlijk worden gegeven. Je kunt dus zelf bepalen welke les je wilt gebruiken in de klas of thuis. De lessen zijn eventueel uit te breiden met extra modules zoals onze regio specials.

De partners van het Watersportverbond