Zeiler van het Jaar

Het Zeiler van het Jaar Gala

Elk jaar vieren wij tijdens het Zeiler van het Jaar Gala de zeilsport in het algemeen en de beste zeilers van dat jaar in het bijzonder. Het is tijdens dit feest dat de Conny van Rietschoten Trofee wordt uitgereikt aan de beste zeiler van het jaar. Daarnaast worden ook drie nevengeschikte prijzen uitgereikt: de Flyer Trofee, de Coach Trofee en de Maas Trofee. De  Conny van Rietschoten Trofee wordt door een jury toegekend aan één of meerdere personen die (gezamenlijk) een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport.

Conny van Rietschoten staat bekend als de beste Nederlandse zeiler allertijden. In 1981 won hij voor de tweede keer de Whitbread Round The World Race, vandaag bekend als The Ocean Race. Een prestatie die sindsdien niet is geëvenaard. De trofee voor de beste zeiler van het jaar is sinds die eerste uitreiking naar dit icoon in de zeilwereld vernoemd.

Het Zeiler van het Jaar Gala is een samenwerking van de Stichting Zeiltrophy en het Watersportverbond en wordt mede mogelijk gemaakt door onze partner Allianz en Musto. Het is een moment in het jaar waarop de zeilwereld bij elkaar komt, de zeilsport wordt gevierd en hoogtepunten van het jaar worden benoemd.

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond