Zo maak je een goed beleidsplan

Wil je als vereniging de juiste koers varen? Dan is een beleidsplan onmisbaar. Lees hier waar een goed beleidsplan aan moet voldoen.

Wil je als vereniging de juiste koers varen? Dan is een beleidsplan onmisbaar. Lees waar een goed beleidsplan aan moet voldoen en ga direct aan de slag met de praktische handleiding van het Watersportverbond.

Waar sta je voor als vereniging? Waar wil je naartoe? In een verenigingsbeleidsplan leg je de ‘identiteit’ van jouw vereniging vast en beschrijf je welke stappen de vereniging de komende jaren gaat zetten om de gestelde doelen te behalen. 

Een beleidsplan hoeft geen dik boekwerk te worden. De grote lijnen kunnen meestal op een paar A4’tjes vastgelegd worden met bijgevoegd een jaarplan waarin de concrete acties staan. 

Onderstaand vind je een bondige handleiding voor het opstellen van een beleidsplan. Daarnaast kun je de notitie ‘Ken je leden’ downloaden, waarin je enkele onderzoekstechnieken vindt om de wensen en behoeften van leden in kaart te brengen.

Download hier de handleiding 'Beleidsplan verenigingen'

Download hier 'Ken je leden'

 

Ook interessante linkjes:

Onderzoeksrapport "Zo sport Nederland" 

Rapportage Watersportonderzoek van Waterrecreatie Nederland

allesoversport.nl

clubbase.sport.nl/kennisbank

MulierinstituutHet is een misverstand dat een beleidsplan alleen nut zou hebben als het minder zou gaan met de vereniging.

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond