Vaarwegen en objecten

Een goed en degelijk beheer en onderhoud van onze Nederlandse vaarwegen met haar bruggen en sluizen, zijn voor waterrecreanten van cruciaal belang voor het uitoefenen van hun hobby.

In opdracht van provincies en het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft Stichting Waterrecreatie Nederland, waar het Watersportverbond deel van uit maakt, bestuurlijke afspraken en de Basisvisie Recreatietoervaart 2015-2020 met de bijbehorende BRTN kaart opgesteld. Het landelijke basisrecreatietoervaartnet (BRTN) bestaat uit alle doorgaande vaarwegen (verbindings- en ontsluitingswater) van Nederland. Klik hier voor meer informatie over de Basisvisie Recreatietoervaart.

Aanbevolen artikelen

Zonnepanelen

Het Watersportverbond is groot voorstander van de energietransitie, maar dit mag echter niet ten koste gaan van de natuur en beoefening van de watersport.

RiverGuide-app

Voorkom verrassingen onderweg en ga goed voorbereid op reis. Dat kan door de informatie te raadplegen op de vernieuwde website Vaarweginformatie of via de mobiele RiverGuide-app.

Kanovaarwegen

Het Watersportverbond en de Toeristische Kano Bond Nederland (TKBN) hebben samen een rapport geschreven met een visie op de ontwikkeling van de kanovaarwegen in Nederland.

Hedwich Kuipers
Vaarwater

Heeft u een vraag? Neem contact met mij op en ik help je verder!

De partners van het Watersportverbond