900 kinderen uit Amersfoort het water op met Optimist on Tour! 

Vijftien klassen van zeven verschillende basisscholen, inclusief drie klassen uit het speciaal onderwijs, vonden van 28 t/m 30 april hun weg naar Kanovereniging Keistad voor de Optimist on Tour.

4 mei 2021

De eerste editie van Optimist on Tour 2021, het rondreizend watersportevenement van het Watersportverbond, heeft 900 kinderen uit Amersfoort in drie dagen tijd een ervaring en plezier op het water bezorgd.

Vijftien klassen van zeven verschillende basisscholen, inclusief drie klassen uit het speciaal onderwijs, vonden van 28 t/m 30 april hun weg naar Kanovereniging Keistad waar kinderen zowel theorie- als praktijkles kregen in kanovaren en zeilen. Aan wal stapten zij ook in het Optimist on Tour Waterlaboratorium waar zij aan de hand van proefjes de wetten van het water leerden kennen. Van te voren kregen alle schoolkinderen ook online spreekbeurten over water en watersport. Bekijk hier de aftermovie.

Donderdag 29 april bracht burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius,  een bezoek aan Optimist on Tour. 'Het mooie van dit watersportevenement is dat kinderen die nog nooit in aanraking zijn geweest met watersport, hier ontdekken hoe de wind werkt en de werking van een peddel in het water. Ook ervaren ze wat het is om nat te worden, dat zeker ook!’, aldus de burgemeester.

Dat Amersfoort de sportiefste gemeente van Nederland is, werd maar weer eens bewezen. De vrije inschrijving (400 kinderen) na school was in een mum van tijd helemaal vol en er was geen enkele afmelding ondanks het onheilspellende weer.

Arno van Gerven, directeur van het watersportverbond: ‘Het mooiste om hier weer te zien is dat we met Optimist on Tour basisschoolkinderen uit alle lagen van de bevolking naar kanovereniging Keistad toe weten te trekken om ze te laten genieten van de diverse watersporten. Voor het eerst besturen kinderen een eigen kano en boot. Een machtig gevoel.’

Optimist on Tour in Amersfoort werd, naast het Watersportverbond en partner Allianz, mogelijk gemaakt door Buurtsportcoaches Amersfoort, de gemeente Amersfoort, KV Keistad en Watersportvereniging Spakenburg.

Optimist on Tour en corona
Optimist on Tour Amersfoort is volledig volgens de richtlijnen van het RIVM en volgens de maatregelen van de Rijksoverheid uitgevoerd. 

 

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond