Aftrap wedstrijdseizoen met EK Kanoslalom in Slowakije

12 mei 2022

Aftrap wedstrijdseizoen met EK Kanoslalom in Slowakije

 

Op 26 mei gaat het Europees Kampioenschap kanoslalom start in Liptovsky, Slowakije. Vijf Nederlanders staan op de startlijst van het vierdaagse evenement: Martina Wegman met coach Telmo Olazabal Sanchez, Lena Teunissen, Yoeri Welling, Maartje Otten en Joris Otten vertegenwoordigen Nederland in de K1, C1 en C2. 

 

Het is de eerste belangrijke wedstrijd van het jaar. Hét moment voor de deelnemers om te zien waar ze staan en om weer in het wedstrijdritme te komen op niveau. Eind juli is het WK in Augsburg, Duitsland. Daar willen de sporters op niveau zijn. Het EK is een eerste krachtmeting. 

 

Martina Wegman heeft er zin in: “Ik kijk uit naar het EK in Liptovsky Mikulas eind deze maand! Het is de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen. Ik voel me goed en sterk op het water en hoop om in de finale te staan. Afgelopen winter heb ik me in Nieuw Zeeland goed kunnen voorbereiden op het seizoen 2022. In februari reisde ik samen met Telmo en Lena af naar Emiraten voor een trainingskamp in de woestijn. Vervolgens hebben we als team in de afgelopen weken een paar wedstrijden gevaren, waar ik erg tevreden over ben. Ik kijk erg uit naar dit seizoen.”

 

Hier kan je de Nederlandse sporters volgen tijdens het EK.

 

Martina Wegman tijdens de Olympische Spelen in Tokio 2021. Zij werd 7e.
Martina Wegman tijdens de Olympische Spelen in Tokio 2021. Zij werd 7e.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van het Watersportverbond