Christoffer Jonker, voorgedragen nieuw bestuurslid Recreatiesport van het Watersportverbond

“Als het kan en mag zo snel mogelijk een volwaardig watersportseizoen”

14 april 2021

Directeur van het Kabinet van de Koning, Christoffer Jonker (47) treedt bij goedkeuring van de ALV toe tot het Algemeen Bestuur van het Watersportverbond als bestuurslid Recreatiesport. De Rotterdammer wil zich allereerst inzetten voor de zo snel mogelijke opening van watersportverenigingen en havens om een volwaardig seizoen 2021 te organiseren.

Hoe ben je verslingerd geraakt aan de watersport?

“Het water trok altijd. Als kind was dat kanoën in Zweden en Frankrijk, windsurfen op de randmeren en wedstrijdroeien in mijn studententijd. Tien jaar geleden stapte ik in Cuxhaven aan boord bij een vriend om een jacht terug te zeilen naar Nederland. De eerste zes uur waren beroerd (staartje van de storm), maar ik was meteen verkocht aan het (zee)zeilen. CWO cursussen en een TKN waren de opmaat naar de aanschaf van een eigen zeilboot in 2020. Een echte waterrecreatie sporter dus!

 

Je bent lid van vereniging…….? 

Ik ben net kersvers lid bij De Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging 'De Maas'!

 

Waarom spreekt deze functie als Voorzitter Platform Recreatiesport jou aan?

“Ik wilde graag actief worden in de watersport en liep toen tegen de vacature aan voor Voorzitter Platform Recreatiesport. Mijn passie voor de watersport, ervaring met bestuur en mijn Haagse ervaring waren de optelsom om mij kandidaat te stellen voor de functie.”

 

Wat is voor jou de belangrijkste eerste stap voor de Recreatiesport?

“Als het weer mag en kan, zo snel mogelijk de verenigingen en havens openstellen zodat we met sloep, kano, supboard, surfplank en zeilboot een volwaardig seizoen 2021 op het water kunnen hebben. En niet minder belangrijk een professionele en gezamenlijke lobby/belangenbehartiging voor de watersport.”

 

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond