Dames K2 plaatst zich voor de Olympische Spelen!

8 mei 2024

Dames K2 plaatst zich voor de Olympische Spelen!

Het dames K2 kanosprint team plaatst zich voor de Olympische Spelen in Parijs! Het is voor het eerst sinds 1992 dat een Nederlands team dat lukt. De laatste deelname van een dames K2 op de 500 meter was in 1988. Tijdens een zinderende finale in het Hongaarse Szeged bleven Ruth Vorsselman en Selma Konijn het hele veld ruim voor en gingen als eerste over de finish. Daarmee verdiende het duo het felbegeerde ticket naar Parijs.

Het Nederlandse team heeft een prachtige tijd van 1:39.49 gevaren. Hiermee wisten ze alle boten voor te blijven. 

Klik hier voor de uitslagen.

 

Dames K2 kanosprint 6e in World Cup aan vooravond Olympische Spelen

Het dames K2 kanosprint team is drie dagen na het binnenhalen van het olympische ticket als zesde geëindigd op de World Cup in Szeged, Hongarije. Het duo Selma Konijn en Ruth Vorsselman eindigde nog geen drie seconden achter de winnaars, de Nieuw-Zeelanders Carrington en Hoskin. Een knap resultaat dat laat zien dat de Nederlandse kanosprinters aan de vooravond van de Olympische Spelen aansluiting hebben gevonden bij de top. Vorsselman en Konijn zetten al de hele week snelle tijden neer en plaatsten zich met gemak voor de A-finale. 

Met de Olympische Spelen voor de deur hebben Vorsselman en Konijn zich met hun optreden deze week in de kijkers gevaren. Het Nederlandse dames K2 kanosprint team vaart sinds oktober 2023 onder leiding van de Poolse coach Zdzislaw Szubski. Hij nam het stokje over van Nicole Bulk die de afgelopen jaren de Nederlandse Kanosprint naar een hoger en professioneler niveau wist te tillen. Met steun van Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam, TeamKPN Sportfonds en Allianz, is het doel, deelname aan de Olympische Spelen 2024, behaald.

 

6e plaats Kitty Schiphorst K1 1000 m

Kitty Schiphorst behaalde een knappe zesde plaats in K1 1000 m kanosprint A finale van de World Cup. 

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's, vrij voor gebruik: Ruth Vorsselman (l) en Selma Konijn (r)

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport kano & suppen Topsport

De partners van het Watersportverbond