De Nationale Motorbootvaren Prijs 2022 is uitgereikt op beurs Boot Holland

17 maart 2023

De Nationale Motorbootvaren Prijs 2022 is uitgereikt op beurs Boot Holland

Tijdens beurs Boot Holland, die van 8 t/m 12 maart 2023 plaatsvond in Leeuwarden, is bij de opening de Nationale Motorbootvaren Prijs 2022 uitgereikt aan 'Varen met de Canicula'.

Met hun website www.decanicula.nl en het YouTube kanaal De Canicula laten Pieter en Marieke al vanaf 2015 aan iedereen de schoonheid van Nederland vanaf het water zien met video-opnamen van hun vaartochten. Peter van Arkel, voorzitter van de Stichting, introduceerde de prijsuitreiking, dit jaar voor de achtste keer. Hij noemde enkele memorabele prijswinnaars uit voorgaande jaren, zoals de Doerakclub, Rijkswaterstaat voor hun initiërende rol in het programma ‘Varen doe je samen’ en de Marrekrite.

Christoffer Jonker, bestuurslid recreatie van het Watersportverbond, reikte de prijs aan Pieter en Marieke uit. Hij ging in op de vele reportages van de prijswinnaars en het belang voor het motorbootvaren. Christoffer benadrukte het aspect ‘veiligheid’, dat in de reportages regelmatig naar voren komt.

Pieter en Marieke bedankten tot slot de aanwezigen voor de prijs en bevestigden met veel enthousiasme door te zullen gaan met hun verhalen en reportages.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Recreatie

De partners van het Watersportverbond